Long Island, NY

Nu när allt är bestämt känner jag att jag kan skriva om det här. Min nuvarande värdmamma slutade jobba och då behövde dom inte mig mer eftersom hon kunde göra allt jag vanligtvis gjorde. Så jag fick göra rematch och leta efter en ny familj. Jag pratade precis med en familj i Long Island, New York och vi bestämde oss för att jag ska åka till dom på söndag!
 
Jag är både glad, exalterad och väldigt ledsen. Jag har varit i USA i exakt 9 MÅNADER IDAG och jag har fått så många otroligt bra vänner som jag inte vet hur jag ska klara mig utan och jag älskar Pittsburgh nu. Det är hemma. Jag visste ju att jag skulle behöve lämna den här staden i november, men nu hände allt så himla fort och jag åker på söndag! Lyckligtvis är det väldigt enkelt att resa mellan New York och Pittsburgh så jag kommer hälsa på här många gånger och mina vänner kommer hälsa på mig. Men det är många gånger de senaste två veckorna när jag har pratat om det här med mina kära Madlen och Julia och vi alla har börjat gråta. Trodde inte jag skulle få så fina vänner här. Och just nu är Julia i Kalifornien med hennes familj och kommer inte hem förrän på måndag, så jag kommer inte ens hinna träffa henne innan jag åker :(
 
 
Min nya familj bor i staden Garden City i Long Island, har två barn, en tjej på 8 och en kille på 10. De bor i ett stort hus nära stränder och ca 30 minuters tågresa ifrån Manhattan. Så jag tror jag kommer trivas där också! Utan mina kära Pittsburghare. Jag har så himla blandade känslor just nu.

Eftersom jag bara har 3 månader kvar av mitt första år så är det nästan helt bestämt att jag kommer fölänga. 3 månader med en ny familj är bara för lite och inte många familjer skulle vilja välkomna en au pair de vet kommer åka hem snart. Jag vet dock inte hur länge jag kommer förlänga än.
 

Garden City är inringat med rött ungefär i mitten av bilden, lite svårt att se. Och Manhattan är till vänster
 


 
Jag sitter med gråten i halsen, men är ändå så lättad att jag hittade denna familjen. Det är en himla konstig känsla att vara så himla glad och så himla ledsen på samma gång. Men vad som gör mig gladare är att tänka på att det här är inte sista gången jag ser mina vänner eller Pittsburgh. Jag kommer hälsa på!

AC Milan - Manchester City

Söndag 27/7 22:20

Något som kallas Guinness International Champions Cup pågår nu och det spelades en match mellan Milan och Manchester City här på Heinz Field (Pittsburghs amerikanska fotbollslag Steelers hemmaarena), så Linda, jag och tyska Nina bestämde oss för att gå!

Billigaste biljetterna för oss såklart! $45.



Redo att bli genomblöta! Det spöregnade såklart ;)

Efter första halvlek smög ungefär alla som var där längst upp på långsidorna där det finns tak. Det började regna och åska som bara den så andra halvlek blev lite försenad. Dom bad alla att gå in under tak till och med.


Sen så, Pittsburgh weather, slutade det och himlen blev till och med lite blå!


Det slutade 5-1 till Manchester City och de gjorde de första 4 målen under de första typ 20 minutrarna.



Jag kommer aldrig tröttna på utsikten över downtown.

Det var kanske inte den mest spännande fotbollsmatch jag har varit på, men det var riktigt kul att få se Milan och Manchester City (även fast Manchester United vore coolare att se hehe) och riktigt kul att gå på en fotbollsmatch över huvud taget, det var otroligt länge sen!
 
Sen var tanken att göra söndagstraditionen och gå på utebio i Schenley Park, men det blev inställd idag. Antar att det var för blött.

Jam on Walnut

En gång i månaden under sommaren händer något som kallas "Jam on Walnut" på Walnut street i Shady Side. Det finns en hel del restauranger, barer och lite shopping där. De stänger av gatan från trafik, det spelas live-musik och serveras öl. Så ett gäng au pairer bestämde oss för att kolla läget igår (lördag). Denna kväll körde jag dock, så det blev lugnt för mig ;)
 

Hirazumi från Mexiko, jag, Estrada från Guatemala, Patricia från Spanien och Madlen från Tyskland. Skön blandning!


Mexikansk mat på Steel Cactus, tofu taco.

Det började sådär med en massa regn...


Så vi drog till baren Mario's och hängde ett tag.


Sen blev vädret bättre :D

Och så började det spöregna och åska igen, jag kallar det "Puttsburgh weather", TOTALT oförutsägbart. Så vi tröttnade ganska fort och några åkte till South Side och barerna där och jag och Madlen var inte alls på partyhumör så vi åkte till the yacht club. Haha, mitt nya gäng hänger där jämt. Och efter ett tag åkte jag och Madlen hem till mig och hon sov över här.

Blues festival

I fredags hämtade en kompis upp mig och vi hade ungefär inga planer, men i parken Hartwood Acres precis här jag bor var det en bluesfestival i helgen så vi bestämde oss för att hänga där ett tag. Riktigt mysigt och skönt väder!




Skål ;)


Funderade lite på att sno luftballongen och åka iväg, men vi ju visste inte hur man kör den...



När det blev kallt drog vi till the yacht club igen och mötte upp lite fler folk.
Och sen vidare till den där crazy baren igen.
 
Det blev inte en allt för sen fredagskväll faktiskt, för vi ville ha pizza istället och sen åkte vi hem.

Fox Chapel Yacht Club

Onsdag 23/7 12:33

Igår hade jag hela dagen ledig så jag hängde på till en kompis kompis yacht club där han är medlem så vi kom in gratis ;)







Baren där vi käkade middag med utsikt över hamnen och älven.


Klubben ligger precis vid älven, antar att det är därför den heter "yacht club", många med fancy bådar hänger där. Min kompis kompis har en båt, men vi åkte aldrig ut med den, vilket jag gärna hade velat. Menmen, nästa gång kanske.

Lite senare på kvällen drog vi till en bar i närheten och kollade på Pirates-matchen (baseball) där dom hade gått bärsärkagång med pyntningen.
 
Och efter det åkte vi hem till några av deras kompisar som har både pool och jacuzzi som vi badade i.
Så kan man spendera lediga vardagar om man vill. Hur bra som helst! Jag kommer verkligen sakna Pittsburgh och alla mina vänner jag har fått här. Trivs som fisken i vattnet :)

Smores

Måndag 21/7 23:25

Ikväll gjorde familjen upp en lägereld ute på gården och vi gjorde smorses. Första gången jag smakade det och det va sjukt gott! Man grillar en marsmallow som man sedan med lite choklad lägger emellan på kex.




Min smore



 

Julias 21-årsfest!

Det är mest på helgerna det händer grejer att skriva om märker jag. Vardagarna är mest vardag, jobb, träning osv. Denna vecka har jag dessutom varit förkyld, men nu är jag bra!
 
Denna helg var min värdfamilj borta och jag vill inte sova här hemma ensam i ett stort mörkt hus ute i den mörka förorten. (Det är ett väldigt säkert område jag bor i, men jag gillar ju inte att vara ensam när det är tyst och mörkt hehe).

I fredags mötte jag upp några tjejer Southside. Vi tänkte ta det lugnt med nån drink och bara prata skit. Men det slutade med att vi dansade tills kl.02 och hade hur kul som helst, sen följde jag med en kompis hem där jag spenderade hela helgen. Jag märker att jag har varit i Pittsburgh ett tag nu och att det inte är världens sörsta stad för varje gång jag är på Southside springer jag på bekanta. Känns ju som ett ganska bra bevis på att jag har fått många kompisar här, både au pairer amerikaner. Känns nästan som att springa runt i Karlstad nu, riktigt kul!


I lördags var det grått väder och vi stannade inomhus hela dagen. På kvällen kom Julia hem från en resa med hennes värdfamilj och det var dags att fira henne ordentligt eftersom hon fyllde 21 för nästan två veckor sen. Jag plockade upp henne och vi åkte till en japansk restaurang på Southside.


Woop woop


Nästan hela gänget


Vi sa till servitrisen att det va Julias födelsedag så hon fick en gratis efterrätt och vi sjöng för henne.



Jag och Julia


Julia och Olivia

Sen skulle vi gå till en bar och sen till klubben Diesel. Jag och Julia skulle hämta och lämna lite grejer i min bil då vi kom på att det är en amerikansk tradition att dricka 21 shots när man fyller 21...


Hon fick några shots i bilen sen gick vi till en bar där man kan köpa billiga shots. Vi tappade räkningen men jag tror att hon kom upp i 21 st tillslut ;)

Sen vidare till Diesel och vi hade som vanligt himlans kul hela natten! Många av dom som var på middagen är under 21 så kanske hälften följde med ut efteråt.

Madlen, Julia och jag. Mina absolut bästa vänner här!

När Diesel stängde splittrades vårt gäng men jag och Julia drog hem till mina kompisar som jag stannade hos över helgen och vi stannade uppe rätt sent och hade det trevligt.

Söndagen var lika grå och tråkig så vi stannade hos mina kompisar och kollade på film hela dagen.


Obligatoriska bakis-selfies

På söndagskvällen blev det tradition med utomhusbio i parken och dom visade Merry Poppins.
 
Förresten är mina helger inte lika vilda som dom ser ut att vara ;) eller vilda och roliga är dom kanske, men vi spårar inte ur och har alltid kontroll på oss själva och varandra :)

Söndag i NYC: Times Square, VM-final, Central Park


The Naked Cowboy

Times Square, sånt jäkla häftigt ställe!

Vi åt lunch, kollade på VM-finalen och hejade på Tyskland.


Vi var ute på ännu en shoppingrunda och så.... HELT nakna!


Froyo-paus!


Blev en tur till Upper East Side på kvällen


För jag ville till Gossip Girl-trappan! Hehehe


Central Park



Times Square igen


Och så kl.23:05 gick min buss hem igen och jag var tillbaka i Pittsburgh kl.7 igårmorse.
 
Det var en otroligt rolig och lyckad weekend i New York med min kära Emma! Nästa gång vi ses är det i Sverige!

Igårkväll började jag bli lite småsjuk. "Festivalsjuk" kallar jag det, det är när man är svettig och inte har en dusch, sen blir man svinkall på natten och så blir man sjuk! Det var en väldigt svettig söndag i New York och en väldigt kall och lång bussresa hem hela natten. Menmen, it is what it is så att säga. Bara jag är frisk till helgens planer (födelsedagsfest) så ska jag nog kämpa igenom en vecka som förkyld. Lite tråkigt att ligga nerbäddad i sängen när det är strålande sol och 26 grader ute bara...

Lördagkväll i NYC: Middag, Lavo, FC Gotham, Hotel Empire

VI började kvällen med middag med en massa au pairer på ett ställe jag inte kommer ihåg vad det heter. Men det var ett mysigt ställe!



Utanför restaurangen.

Några skulle åka till en nyöppnad klubb, som på dagarna är en sportsbar, FC Gotham eller nåt sånt. Men Emma, jag och några fler ville hellre gå till en annan klubb, Lavo, men det var sån himla lång kö och vi var inte säkra på om vi skulle komma in. Så vi åkte mot det andra stället ändå.


På vägen passerade vi Hotel Empire, som Chuck Bass äger och bor i Gossip Girl ;)

Vi hängde på det där FC Gotham ett tag men det var inte vidare kul och väldigt tomt. En tjej hade några kompisar på en annan klubb så vi drog dit. Det visade sig vara HOTEL EMPIRE! Haha.
 

Svenskarna Malin, Emma och Karin. (Ja, väldigt många svenskar i New York! I Pittsburgh ät vi typ 5...)


Jag var typ helt starstrucked när jag stod så nära den där skylten ute på en terass. CHUCK BASS!


Utsikt från terassen


Kul tjej den där Karin!

Karin, jag, Malin


Kerstin, Emma, Malin, Karin

Helt okej utsikt från det där stället.

Lördag i NYC: Roof Top Brunch


Brunch nummer 1 i Little Italy på Cafe Napoli


Freedom tower

Kl.15 mötte vi upp ett stort gäng av Emmas kompisar och hade brunch på ett jäkligt fint ställe! På ett tak högt uppe bland skyskraporna!

Där bakom hörnet finns det en pool också, men vi var inte tillräckligt VIP för att gå dit ;)



Mitt över gatan efter brunchen ligger det ett svenskt café! Fika! Men det var stängt :(
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredagkväll i NYC: Finale

På fredagskvällen gick vi till en klubb som heter Finale och som låg bara 4 min promenad från vårt hotell på Bowery Street.
 

Emma och hennes kompis Melker


Jajemen! Det är jag i klackar! Tydligen så kommer man inte in på klubbarna med converse i NYC... haha


Kärt återseende!


PACKAT med folk!


Gabriella, Emma, jag, Ronja. Emmas svenska kompisar.


Nån ville vara med på vår bild haha


RIKTIGT kul kväll och min första utgång i New York! Det är helt klart annorlunda från både Pittsburgh och Karlstad. Allt är bara större och mer liksom

Fredag i NYC: Broadway, Bryant Park, Grand Central, Chinatown, SoHo

I torsdagskväll hoppade jag på nattbussen mot New York. Det var min kompis Emmas (som har bott i New Jersey ett år) sista helg i USA, så vi ville passa på att ses innan hon åker hem till Värmland.

8h och 45 min skulle bussresan ta. Men efter ca 2h så gick bussen sönder och vi blev fast mitt ute i ingenstans mitt i natten i 2,5 timme för att vänta på en nyss buss. Fyyyyyy alltså. Vi fick sitta kvar i bussen och jag lyckades mestadels sova men istället för att vara framme i NY kl.7:15 så var vi framme ca kl.10. Vilket egentligen inte gjorde mig något. Men det är ju alltid segt med förseningar.

Emma skulle inte vara inne på Manhattan förrän runt kl.17. Så jag äventyrade runt lite på egen hand. Jag har ju varit där några gånger nu och det är faktiskt otroligt lätt att hitta.

Lite shopping på Broadway fick det bli!

En svalkande Starbucks i 30 gradersvärmen.

Efter lite shopping gick jag till Bryant Park och åt en subway-lunch. Jag lever i stort sett på subway här...

Efter min macka, all shopping och en natt på en buss blev jag rätt sliten så jag la mig ner och kollade upp bland alla skyskrapor och himlen och hörde hur det aldrig blir tyst där inne, vilket jag faktiskt gillar. Sjukt bekvämt och skönt väder, så det blev en nap i typ 30 min tills jag skulle gå och möta upp Emma.
 



Jag skulle gå till Grand Central och möta Emma och utanför ser jag "Vanderbilt Ave"! Jag har ju på senaste blivit helt besatt av serien Gossip Girl och det är några som heter Vanderbilt i efternamn där hehe.


Sen kom jag in på Grand Central och inser ju att dom flera gånger är där i Gossip Girl! Haha. I och för sig är dom där i många filmer.
 
Jag mötte upp Emma och vi drog till hotellet för att lämna vår packning. Vi hade bara tagit ett billigt hotell och vi hamnade i vääärldens minsta rum mitt i China Town, hahaha.

Rum för två?


Vi hittade ett kryp i sängen...

Sen drog vi ut och kollade runt lite och shoppade lite i SoHo.

Freedom tower


NYU! Några i Gossip Girl går ju där... hahaha





Little Italy

Chinatown

Födelsedagsmiddag

Igår fyllde ju som sagt Julia 21 år! Jag mötte upp henne för middag och en drink. Vi ska fira henne ordentligt med en utgång nästa helg!


Vi spanade på några killar som spelade baseball hihi


Julias första lagliga i USA!


Mozzarellasticks som förrätt


Min mat som ser bra tråkig ut haha. LIvet som vegetarian ibland ;)

Mario's! Poppis ställe här.
 

Skåååååål!

Hur var det med det där att försöka se normal ut på bild egentligen? Haha

GRATTIS JULIA 21 ÅR!!!

Äntligen fyller Julia 21! Jag har längtat som en tok till hennes födelsedag haha. Min partner in crime! Nu kommer vi göra Pittsburgh farligt! Yolo.


I'm going to NEW YORK!



YEEEEEEEEEEEEEESSSS!!!! Det blir New York City i helgen! Jag är sååå himla taggad! Emmas sista helg i USA ska firas/sörjas! Jag älskar den staden och blir lite ledsen ibland för att jag inte bor där. Pittsburgh känns väldigt tråkigt i jämförelse. Menmen! Nu måste jag iväg och shoppa skor, inga converse på Manhattans clubbar.
 





Att jag har blivit helt besatt av serien Gossip Girl på senaste har nog stärkt min kärlek för New York också... Upper East Side ^^

Måndag

Den här veckan sover tjejerna borta på ett camp, så det blir lugnt för mig, behöver bara skjutsa Harper lite.

Till helgen kanske jag ska åka till New York igen, håller tummarna för att jag kan! Emma, som jag känner hemifrån Filipstad, har varit au pair utanför New York i snart ett år nu så det är dags för henne att åka hem till Sverige nästa vecka. Så en helg på Manhattan vill jag såååååå gärna ha med henne innan dess!

Idag var jag inomhus hela dagen, tvättade och städade tjejernas rum och garderober. 1 timme och 9 minuter var jag utomhus ikväll iaf, bland rådjuren, tvättbjörnarna och eldflugorna i mörkret.
 

The Glades
of North Hampton,
mitt kvarter det.
Där har jag bott i 8 månader och 1 vecka nu. Sjukt. Bara fyra månader kvar här ju! Sen en månads resande runt i landet. Och ja, just nu ser det faktiskt ut som att jag kommer hem till Sverige i november ändå.

.

Igår (lördag) hade jag inga planer så jag hakade på Julia som hade lite saker att ta tag i. Bland annat skulle hon laga sin spruckna skärm på mobilen. Medans den var på lagning ville vi hitta en park att hänga och ta det lugnt i. Vi tog upp google maps i min mobil och gick till närmsta gröna plätt. Där, mitt i ghettot, hittade vi en pool! Jag hade tjatat om att jag så gärna ville gå till en pool hela dagen så det var sjukt passande. Vi behövde inte ens betala de 4 dollar det kostade. Helt okej ställe för att vara en public pool mitt i ett ghetto.


Senare på kvällen hade jag tänkt möta upp några kompisar på South Side för ännu en utekväll. Jag började göra mig iordning hemma hos Julia men insåg efter ett tag att jag hellre ville ha ett sleepover med henne och titta på gamla Mysteriet på Greveholm och äta godis :)

Idag åkte jag till några ganska nyfunna amerkanska vänner på Southside och tog det mest lugnt tills det var dags för mig att ta bussen hem till Linda och sedan cykla hem igen. 44 minuter tog det! Så 5 minuter snabbare än vad det tog dit i torsdags ;) min mobil dog dock så jag har inget runkeeper-bevis...

4th of July!

I fredags firades USA's nationaldag stort! Jag och många andra au pairer var lediga så vi möttes upp på South Side dit jag tog bussen ifrån Linda på förmiddagen. Några kollade på fotbollsmatchen mellan Tyskland och... kommer inte ihåg vilket det andra laget var hehe, på en tysk restaurang, jag mötte upp dom efter matchen.
 

Fri parkering!

Efter ett tag splittrades vi upp lite och jag drog till Skybar med två andra. Jag har aldrig varit där tidigare men det var riktigt najs!


Lite senare bar det av mot Point State Park i downtown för att möta upp dom andra igen och för att titta på fyrverkerierna. Har aldrig sett nåt liknande förut. Fyrverkerierna höll på i typ en halvtimme och det var bara helt galet. Amerika ;)

SJUKT mycket folk där!

Senare fick jag åter igen för kul för att ta fler bilder. Vi drog till en club i downtown med hela gänget och vi hade åter igen riktigt kul!
Dock måste jag sluta glömma saker överallt. Kan man bli senil när man är 22 år? Jag måste nån dag i veckan göra en tour runt Pittsburgh och hämta alla mina grejer jag glömmer hemma hos folk, i vänners bilar och i barer. Tror jag har fem stopp i denna veckas tour haha.
 

Sleepover med Linda

Eftersom att både LInda och jag var lediga i fredags och hon var ensam hemma bestämde vi oss för att ha ett sleepover hos henne.

Jag skulle direkt vidare ifrån henne på fredagen och vara borta hela helgen, så cyklade till henne som man faktiskt kan ta en buss till stan ifrån.
 
Vi lagade typiskt svensk sommarmat! Fast vegetariskt ^^
 
Sen gjorde vi sleepoverstandarden, hyrde en skräckfilm och en rolig film som man kan titta på efter skräckfilmen haha. Mucho trevlig kväll och natt!
 

Poolparty

Idag hade tyska Sara ett hejdå-poolparty. Hon och tyskarna Annika och Angela lämnar Pittsburgh nu. Det är det tråkiga med au pair-livet, så många kompisar som lämnar hela tiden. Roligt dock att man lär känna människor som bor på så många olika ställen i världen som man kan hälsa på sen :)


Saras gigantiska hus.

Älskar poolen! Synd bara att hon bor ca 45 min bort ifrån mig...



Angela, Cynthia, Katja










Madlen i plurret


Madlen


Jag, Madlen och Carina på vattenmelonerna!



Mörk bild på Sara och Carina

Jag åkte dit till 18:30 och vi hade det hur trevligt som helst ända fram tills lite efter kl.23 då jag behövde brumma hemåt igen.
Nu är det dags att sova för mig här borta!