7 månader!

Herregud. Insåg precis att idag har jag varit här i 7 månader! Tänker dra en kliché och säga att tiden går verkligen så himla snabbt!


 
Så över halva tiden redan. Om jag inte förlänger förstås, som faktiskt finns i mina tankar att göra. Men jag kan verkligen inte bestämma mig. Men om jag förlänger så blir det dock inte i Pittsburgh. Förlänger man får man välja vart man ska och jag skulle ju vilja till Kalifornien såklart, Los Angeles eller så ;) Eller kanske Miami eller New York City, Manhattan. Men en liten del av mig vill åka hem och fortsätta det riktiga livet. Plugga och resa lite till.
 
Så nu vet ni det, ni där hemma, jag funderar på att stanna lite till, men jag har väldigt svårt för att bestämma mig. Jag vill olika varje dag.

Lördag i Philly

Kl.02:00 på lördagmorgon hoppade vi på nattbussen mot Philadelphia. Vi var framme en timme tidiga kl.07:30. Det var ingen kul bussresa. Jag ville bara sova men det var så fruktansvärt kallt så det gick knappt. Men vad gör det om 100 år ;)

Vi hoppade av bussen och hamnade mitt i China Town


Vi letade efter ett ställe att äta frukost på och hittade det här som hade massa gott! ...dock dåligt med sittplatser så vi fick gå vidare.


Vi blev tipsade av en Philly-bo att gå till Green Eggs Café

Perfekt ställe för mig med massa vegetarisk och vegansk mat!
 

Tunnelbana! Något jag saknar här i Pittsburgh...



Vi blev tillsagda att åka till det här stället och äta hemmagjord glass. Kön var såååå sjukt lång!

Ja, det var gott! Smakade som helt vanlig kulglass hemma i Sverige ;)
 




 

Favvodrinken på Fridays! Straberry daiquiri!

 


 
 

HIGH FIVE

Helt plötsligt såg vi en svensk flagga! ...sen såg vi resten av flaggorna (säkert alla länder i världen) så då kändes det inte lika coolt längre haha.



Vi körde på couchsurfing och bodde hos ett härligt gäng i 20-årsåldern. Vi hade bestämt att gå ut på kvällen och några hängde med och vissade oss bra ställen. Ledder 15 tror jag det här stället heter. Sjukt kul kväll!

Jag och Madlen

 Lite salt haha
 

Söndag och måndag i Philly!



Hela gänget + Madlens kompis från Thailand som bor i Philly och de träffades på training school.
 
 
Picknick-kvällsmat på söndagskvällen med fin utsikt

Madlen, jag, Carina




Rocky Statue
 


Och så utgång igen! Igår (måndag) var det ju memorial day så i stort sett alla är lediga så många går ut och festar på söndagen..

Julia med 3 dollarsöl

Madlen och Julia

Stället hade öppet till kl.03 så vi dansade i många timmar




Madlen och Carina åkte med en buss tidigt på morgonen för de ville inte komma hem för sent. Jag och Julia tog en buss senare på kvällen och kom hem mitt i natten inatt
Brunch time igår
Mimosa blev min återställare ;)

Sjukt goda nachos!

 
Vi lämnade ett litet spår hemma hos våra värdar.
 
Något av det roligaste den här resan var att lära Madlen och Carina att säga "tyskjävlar" utan att berätta vad det betyder förräns några dagar senare, hihihi. Helt otroligt kul vad svårt dom hade för att uttala jävlar också.
 
Vi sov inte många timmar denna helg men helt otroligt vad kul vi hade! En massa promenerande, god mat, stället vi bodde på var bra, utgångarna var roliga, vädret var toppen (25-30 C), vi träffade massa roliga människor.
Jag och Julia försökte sova på bussen hem så gott vi kunde, det gick sådär. Jag kom hem runt kl.01:30 inatt så det blev en lååååång nap när barnen var i skolan idag. Men det var det helt klart värt!

Dags att packa!

Fredag 23/5 09:47
 
Då var det dags att packa väskan igen! Ikväll bär det av mot Philadelphia med tjejerna. Vi hade egentligen tänkt köra dit, kanske hyra en bil om ingen kunde låna från sin värdfamilj, men en av oss slutar kl.23 ikväll så vi kom fram till att sova på en nattbuss blir det bästa. Så kl.02 inatt går bussen och vi är framme i Philly kl.08:30 imorn bitti. På måndag är det Memorial Day och i stort sett alla är lediga, även vi, så vi kommer hem på måndagkväll igen. Ska bli kul att åka iväg lite igen! Har så mycket jag vill se i det här landet!
 
 

Volbeat

Lite flashbacks från Volbeats konsert för några veckor sen
 


Helgen: tacos, studentpub och graduation

Så inga bilder från fredagskvällen, men den var ändå ganska lame. Vi hängde runt lite hos några kompisar bara.


På lördagskvällen styrde jag och Julia upp lite "svensk" tacos! Huuuur gott som helst! Dom har till och med veggie-färs här ;)

Sen kom Madlen över, vi gjorde oss iordning och mötte upp några från gänget på CMU. Sista kvällen med dem :(

Jag och Madlen längst bak i Julias bil



Vi drog till baren Peter's dit många studenter går

Helt okej kul kväll!


Igår, innan vi drog till Kennywood, var det examen för våra grabbar på Carneige Mellon Univeristy. Lite sorgligt att vi nog aldrig kommer träffa vissa av dom igen. Jag kom faktiskt väldigt nära några av dom som sticker och jag kommer sakna dom och allt kul vi har haft! Några är ifrån Pittsburgh och stannar här, men de flesta åker åt olika håll över världen nu. Men förhoppningsvis åker vi till Las Vegas till sommaren och hälsar på en i alla fall :D Håller tummarna! Och antar att vi vår lära känna nästa års seniors istället så vi kan fortstätta hänga på CMU.

Vi kunde ju dock inte stanna så länge eftersom vi hade planerat Kennywood!

Kennywood!

Igår gick vi (jag, Julia, Linda, Madlen och två av hennes kompisar) upp tidigt för att åka till nöjeparken Kennywood som ligger lite utanför Pittsburgh. Trots att det blev en sen lördagsnatt för oss alla och jag fick ca 2,5 timmes sömn så hade vi otroligt kul och jag glömde bort att jag var trött. Vi var som små barn igen och åkte i stort sett allt! Nu taggar vi för Cedar Point i Cleveland!






Den var roligare än vad de trodde ;)












Funnel cake
 
 
 
 
 
 

Middag på en nöjespark!

 
 

Sommar?


Helt sjukt att det är såhär varmt i mitten av maj! Men jag klagar inte :))) Dock åskar det ungefär varje kväll här. Riktigt ordentligt också.

I väntan på att Megans fotbollsträning ska sluta. Jag som sen när jag var liten alltid velat ha en "sommarbil" älskar att köra Jeepen med taket nere!

Just nu är det 25 grader ute och snart dags att ta med hunden på en promenad och möta upp tjejerna vid bussen.

Söndag

Imorse vaknade vi runt kl.12 och drog till Julia som lagade svenska pannkakor till oss! Mycket godare än "regular pancakes" som amerkanerna kallar dom.



Olivia kom och vi körde lite bakishäng utanför Julias hus

Sen drog Madlen och vi andra kom på att vi ville ha en picknick igen.
 
Sen var Julia så snäll och skjutsade hem mig och nu är det dags att sova! Jag är otroligt trött! Men jag har haft en otroligt bra helg också så det är helt klart värt att vara lite trött nu. Jag kommer somna med ett leende nu! :)
 

Lördagen 10/5

Det blev ju en rätt sen fredagskväll så jag tänkte ta en sovmorgon, men så blev det inte. Vaknade kl.08:45 av att ena tjejen kommer gråtandes in till mitt rum för att hon inte hittar sina föräldrar. Mamman var borta nånstans och pappan var borta i kanske 10 minuter för att hämta den andra tjejen från ett sleepover. Megan prickade in att leta efter sina föräldrar på de där 10 minuterna rätt bra. Efter det kunde jag inte somna om..


Kl.15 kom Linda över och vi kollade på Eurovision Song Contest live på datorn :D

Jag hejade på Frankrike men dom kom ju typ sist... Tycker dock att Österrikaren verkade rätt cool, fast jag missade låten och har inte hört den än.

Efter det drog jag och Linda hem till Julia där hon och Olivia redan var. Vi fixade iordning oss och tog lite fördrinkar innan det ännu en gång bar av till Carneige Mellon Univeristy. (Alla åker ju hem snart!)

Vi styrde upp lite beer pong med röda muggar! Vi är ju på ett college i USA! ;)
 

Linda, jag, Madlen och Julia! Jag är väldigt glad att jag har hittat så bra vänner här!

 
 
Ännu en kul kväll! Trots att det är lite sorgligt att alla sticker snart. Vissa kommer ju tillbaka efter sommaren men vissa tar examen och kommer kanske aldrig tillbaka, så vi hänger där en hel del nu.

Fredagen

Det har varit sommarvärme här på senaste. 28 grader har det varit. Riktigt härligt!

Så att köra Jeepen med taket nere kändes självklart!

Jag åkte till Ross Park Mall och mötte upp Linda på min lediga tid under dagen. Det blev lite shopping på Forever 21 och en pedicure!
 
 
På kvällen mötte jag upp svenskarna Olivia och Julia och vi hade en picknick i Schenley Park. Vi tänkte styra upp ett midsommarfirande där med alla våra vänner ;)

 
 
Efter vår picknick drog vi till våra vänner på Carneige Mellon University som ligger i närheten och hängde ett tag och jag åkte hem kl.03.

Våra favvohängmattor!


Alltid när jag är hos dom är vikingahatten given till mig! Blond, blåa ögon och ifrån Sverige... haha
Gillar mitt nya linne jag köpte på Ross Park innan :))
 
Trevlig fredagskväll hade vi!

Au pair-möte

Slänger upp några bilder från vårt senaste au pair-möte som min LCC mejlade oss. Vi var nånstans och kollade på blommor... typ. Blommor och växter från massa olika ställen i världen.
 


Brazil (kommer aldrig ihåg hennes svåra namn och kan inte stava det heller, så vi kallar henne Brazil) och tyska Nina




Jag och Madlen


Hela gänget!
 

But first, lemme take a selfie

Torsdag 8/5 15:24

Just nu är det 28 grader här! Helt sjukt men underbart härligt. Har suttit ute i solen hela eftermiddagen men nu är det snart dags att börja jobba igen.

Igårkväll drog jag och svenska Julia på lite äventyr (yolo) till några amerikanska vänner som bor i en studentkorridor på ett college. Mucho trevligt.

Vi hittade några hängmattor utanför så chillade och tog selfies i det sjukt sköna kvällsvädret ;)



Woodys 3-årsdag!

Tisdag 6/5 21:12
 
Sen senast jag skrev har jag faktiskt gjort en hel del, förutom tagit bilder.
Hade en otroligt kul helg med mycket festligheter med svenskar, tyskar, amerikaner och afrikaner mm. Klubbade nykter på South Side i fredags, jobb i lördags på förmiddagen, fest på ett college-campus i lördagskväll, bakishäng hela söndagen innan jag hämtade Linda på flygplatsen. Lite kort sådär.
 
 
Idag är det Woodys treårsdag! Han ser lagom glad ut i partyhatten ;)
 
 
Annars så är allt som vanligt. Vardagen rullar på. Planerar en del helgresor just nu. Philadelphia nån gång nu i maj antaligen, New York antagligen i juni för att träffa Emma innan hon åker hem till Sverige i juli och ännu en trip till Toronto och denna gång ska vi stanna vid Niagarafallen också, blir kanske också i juni. Washington DC pratar vi också om.

VOLBEAT!

Igår fick jag äntligen se ett av mina favoritband Volbeat! Det är ett danskt band som spelar ganska ofta i Sverige men jag lyckas alltid missa dom. Missade dom på Bråvalla i somras, i Stockholm någon vecka efter jag åkte till USA och de kommer till Getaway Rock nu i sommar. Men nu blev jag glatt överaskad när jag såg att de skulle komma hit till Pittsburgh! Jag visste inte ens att de var kända här borta.


Det var två förband, det första var Digital Summer. Jag såg att de skulle vara förband och kollade upp dem för ett tag sen, sjukt bra!


Andra bandet var Trivium! De såg jag på Getaway Rock i somras men visste inte vilka de var då. Sjukt bra var dom iaf!



Och så äntligen Volbeat! Så jäääääkla bra och jag är så himla glad att jag äntligen fick se dom!
 

Bungy jump i Cancun, Mexico

En video på mitt bungy jump i Mexico :D



Central Park

Här kommer ett gäng fler bilder från Central Park från min systemkamera

 
Dom här var helt otroligt viga!
 
 
Sköldpaddor i central park tydligen :)
 
Nån slags inspelning pågår
 
 
Swedish Cottage Marionette Theatre!
 
 
 
Det här var SÅÅ coolt!