HUMMER LIMO!

SÖNDAG

Jobbade sent i fredagskväll så hände inte mycket då, skulle jobba lika sent igår också egentligen men det blev lite ändrade planer för familjen och jag fick hela dagen ledig så då börjades festplaneringen! Jag gjorde mig iordning och drog in till Manhattan runt kl.16 för att möta upp Nina och två av hennes kompisar hemifrån som är här på semester denna veckan.





Rockefeller Center

Vi hängde runt lite, käkade middag på Shake Shack som tydligen är ett väldigt bra hamburgarställe och sen åkte vi till Hotel Empire där de bodde och gjorde oss iordning för en limotur!
 

Från kompisarnas rum
 
Vår hummer limo!
 

Jonas och Max, Ninas kompisar, riktigt härliga grabbar!


Vi satt vid stereron så vi kopplade in min mobil och körde a la Barney Stinson på nyår i New York.  You Give Lova A Bad Name! Legendary!


Svensk dricka! haha



Efter ca en timmes limo tur i NYC drog vi vidare till nattklubben Liberty Theater.


Verkligen ett sånt sjukt härligt gäng! Hade hur kul som helst!


Haha den lilla :)

 
Ännu en grym kväll! I'm living da life! Limon med det här gänget var helt klart det roligaste! :)
 
Nu är det bara en veckas jobb kvar innan lite semester och det blir Pittsburgh en vecka. Ser jättemycket fram emot att träffa alla där igen! Pittsburgh känns ändå lite som hemma nu faktiskt. Eller jag har väl typ fyra hem nu, Filipstad, Karlstad, Pittsburgh och New York haha.

Nån judisk högtid

SÖNDAG


I torsdags och fredags var det ingen skola för det var nån judisk högtid, kommer inte ihåg alls vad den heter dock. Min värdfamilj är kristna dock.


Ledig torsdag betyder ingen läxa på onsdagen så jag tog med mig barnen för lite frozen yoghurt efter middagen




Förra veckan fick jag punka på bakhjulet på cykeln, så i fredags bestämde mig för att fixa det. Det var inte bara punka som var fel på den cykeln inte, det var lite skruvar lösa och allt ramla ihop när jag tog bort hjulet. Men jag lagade den så nu kan jag cykla igen.

Såg ut som en karl efteråt haha


Spelade en väldigt spännande omgång av jenga med Sylvia

Sen drog vi till en lekpark ett tag. 28 grader och klarblå himmel i slutet av september klagar jag inte på


Jag såg antagligen lite mysko ut som tog selfies in public, men vad gör det om 100 år haha


Älskar den här bilden! Saknar att ha ett husdjur nu faktiskt.

Och såhär jobbade jag idag.
 

IKEA Hicksville

MÅNDAG

Vad passar bättre att göra på en trött måndag när barnen är i skolan än en tur till Ikea? Tydligen så älskar min tyska vän Nina Ikea och jag känner mig ju precis som hemma när jag är där! Speciellt i Karlstad-soffan! :) Roligaste måste ju vara när Nina försökte uttala alla namn och att jag sen lärde henne att uttala dom rätt. Vi kunde nog spendera fler timmar än vad vi gjorde där inne utan att bli trötta på det.




Älskar att se USA's och Sveriges flaggor samtidigt :)




Nina var på jakt efter en ny kudde :)


Bästa mataffären här!


Daim, Singoalla och Marabou mmmmmm


Smörgåsbord!


hä dö
 
Detta plus herrgårdsost och ca 1000 galgar blev det. Rabarbersaft! Blev så glad när jag såg det!
 
Sjukt hur glad man kan bli av ett besök till Ikea när man bor här :)

Förlängning!

Om en vecka har jag varit i USA i 11 månader! Känns ju helt sjukt faktiskt.
 
Men tänkte passa på att berätta för alla att det nu är 100% bestämt att jag förlänger 6 månader! Jag känner mig inte alls färdig här och trivs som fisken i vattnet. Trots att jag saknar och längtar efter Sverige och alla där hemma förstås :)
 
Så min sista dag som au pair är nu 28 april 2015! Och så räknar jag med att resa en månad och komma tillbaka till Sverige 28 maj.
 
Hälsningar Batgirl
 
 

Weekend class mm

MÅNDAG

Denna helgen fixade jag mina sista credits! Nästan. Måste bara skriva en uppsats också. Kursen hette Film- crimes and punishment och handlade i stort sett om att vi kollade på några "klassiska filmer" där det var mycket brott och diskuterade dem. Helt okej faktiskt, förutom den där 6 sidor långa uppsatsen som ska skrivas och att jag bev rätt sömnig av att sitta inne och kolla på film, men det var bra filmer!

Skolan heter Manhattanville college så jag tog för givet att den låg på Manhattan, men nej, den ligger lite utanför White Plains som är norr om staden, alltså ganska långt bort från mig. I lördags fick jag ta tåget kl.06.22 hemifrån... Kändes som mitt i natten att vara vaken så tidigt en lördagsmorgon.

På lördagen kunde jag ta bilen. Sjukt skönt, tog typ en timme då.

Ett dimmigt White Plains


En av skolans alla byggnader






Bakade cupcakes med barnen häromdagen. Gissa vilken plåt som är tjejernas och vilken som är killens? haha



Julias söta värdbarn ritade en täckning! Känner mig saknad i Pittsburgh :)
 
 
Får inte nog av såna här roliga bilder hehehehehehhe

Sigthseeing

Fredag 19/9 15:21

Igår var jag ledig hela dagen så bestämde mig för att åka in till Manhattan och kolla runt lite mer på platser jag inte har varit på förut.

Mitt tåg kommer till Penn station som ligger väldigt nära Empire State Building. Känns som jag tar bilder på den varje gång jag är där hehe.


Jag vandrade först upp ca 10 kvarter till Times Square.



Och så började äventyret! Jag tog tunnelbanan över till Brooklyn för att sedan promenera över Brooklyn Bridge tillbaka till Manhattan.

Frihetsgudinnan


Brooklyn, där mina värdfamilj kommer ifrån från början.
 

Empire State Building, älskar den byggnaden hehe.

När jag kom tillbaka till Manhattan åt jag lunch på Chipotle (ett mexikansk snabbmatställe jag kommer sakna när jag kommer hem) och promenerade sedan upp på Broadway. Jag tappade min smiley-piercing för några veckor sedan så jag gick till en studio i SoHo och tänkte göra om den, men tydligen rekomenderades det inte för mig. Vet inte riktigt hur den förra piercaren tänkte men den här sa att det kan orsaka stora problem för mina tänder om jag gör en, så skippar väl det då :p
 

Hittade en väldigt amerikansk affär
 

NYU (Gossip Girl! hihi)



Washington Square Park

Och när jag ändå var en 10 minuters promenad ifrån min favoritgaodisaffär Sockerbit så gick jag dit och köpte lite svenskt godis (spenderade ju inga pengar på en ny piercing nu hehe. Köpte ett par nya Converse också för ca 350kr)

Sen tog jag tunnelbanan till Roosevelt Island där jag aldrig har varit förut. Det är en liten ö öster om Manhattan

Long Island City




Sen tunnelbanan lite mer österut till Queens.


Gick till Long Island City. Tror detta är min nya favoritplats i NYC.

Min nya favoritpark, Gantry Plaza State Park


Vet inte riktigt vad det här var för nåt, men det rök i alla fall haha


Bara en massa par i denna park haha


Empire State Building såklart haha


Jag var inte direkt den enda med kameran i högsta hugg här. En massa ungdomar hade nån photo shoot.

Sjukt fin utsikt! Det var helt magiskt, mycket finare i verkligheten än på bild. Alla som kommer och hälsar på mig nu ska jag ta dit :)

Sen tunnelbanan tillbaka till Times Square



Älskar den här!

Haha, Empire State Building får avsluta detta inlägg.
 
Väldigt mycket gående blev det och mina fötter värkte med blåsor igårkväll. Men en trevlig ledig dag hade jag. Jag har länge velat hitta nån bra plats att se Manhattans skyline på och det gjorde jag ju nu.
 
Jag har varit ledig fram tills nu idag också. Ska skjutsa barnen till Staten Island lite senare och ikväll får det bli sista minuten-skriva-uppsats antar jag. Har mina sista lektioner imorgon och på söndag och vi ska skriva en fyra sidor lång uppsats tills imorgon som jag fattar absolut noll av. Så att vänta till sista kvällen är väl mig likt. Blir en kul fredagskväll! ;)

Lite random bilder sådär bara

TISDAG 16/9


En pörfect uppvärmning och nervarvning att cykla till gymmet!
Världens bästa LCC lånar ut en cykel till mig när jag är här :D
 

Har aldrig sett prislappar med svenska kronor på här förut...

 
Skjutsade barnen till farfar på Staten Island i fredags.  New York-trafiken...

Stod så himla stilla på vägen hem att jag kunde döda tid med lite selfies haha

Och så tidig söndagsmorgon med 07:22 tåget till Manhattan för lektion...

Chrysler building

Mötte upp Johanna och Julia en sista gång innan dom åkte hem till Sveige igen. Det blev en FIKA! Har sett det här caféet lite här och var i NYC men har aldrig haft tid att stanna. Ritkigt svenskt fika var det! :D

Åt en sjukt god kladdkaka! (Messy cake haha)
 
Och senare på eftermiddagen var det dags att hämta barnen igen. Efter ca 15 min blev det väldigt tyst och jag tittade i spegeln... De sov såhär hela vägen hem. Tyst och skönt! ;)



När en 8-åring har finare hår än jag själv...

Idag mötte jag upp Nina för en lunch på ett favvoställe. Världens godaste pommes, sjukt goda sallader och helt okej veggieburgare.
Med en sallad till lunch kändes froyo okej hehe

Hotel Empire

Johanna som gick i den andra mediaklassen på gymnasiet och hennes kompis var här på semester denna vecka så jag mötte upp dem på fredagskvällen efter jag hade slutat och tog med dem ut på en utekväll i NYC.

Vi började med Hotel Empire, vilket jag som är ett stort Gossip Girl-fan älskar!



Efter ett tag drog vi vidare till ett annat ställe som jag aldrig har varit på tidigare och som jag intehar nån aning om vad det heter. RIktigt mycket folk och väldigt kul var det där också.
SKÅL
 
Såååå kul att träffa en gammal kompis från gymnasiet och det blev en kul kväll! :)

Söndag

Som sagt måste jag ju plugga 6 credits på college här. Betade av 4 timmar idag på American Language Community College kl.9-13. Jag behövde ta tåget härifrån kl.7:22, lagom tidigt för en morgontrött Maria en söndagsmorgon ;) Skolan var väl lite strulig först men läraren är rolig och klassen trevlig, dock är väl engelskalektioner inget som passar mig så bra, kände att jag låg på en väldigt mycket högre nivå än resten, men jag behöver bara mina credits nu... Nästa söndag blir det samma visa igen.


Empire State Building i morgonljuset


Inte så livat kl.8 en söndagsmorgon inte
 



Efter lektionen mötte jag upp ett gäng tyskar och åkte till Central Park för lite picknick


Vi hängde där i stort sett hela dagen och vandrade sedan neråt mot tågstationen igen


Vet inte riktigt vad det här var faktiskt, jag tyckte mest bara synd om djuren


Kathi och Nina
 
 
Jag kommer nog aldrig sluta ta 100 bilder varje gång jag är på Manhattan ;) En mycket trevlig söndag blev det!

Lördag på Broadway

Igår var jag tvungen att passa på att åka till Manhattan till PNC bank för att stänga mitt konto där, det finns bara tre pnc på Manhattan och ingen alls på Long Island, så jag har öppnat ett nytt hos en annan vanligare bank här. Efter det tog jag mig till Broadway och promenerade söderut, behövde vara hemma för att jobba kl.17 igen.







"The Flat Iron Building", Strykjärnshuset ;)



Empire State Building där borta








Hittade något jag kände igen haha





Hittade en avstängd väg med nån slags marknad




Freedom tower
 
Jag kollade mest runt, shoppade lite smycken, skickade lite brev och fixade ett nytt foto till mitt nya körkort. Tiden rann iväg och jag fick ta tunnelbanan upp till Penn station igen och springa till mitt tåg hem igen.

Fredag

I fredags fick jag en härlig sovmorgon, eftersom mamman inte jobbar alla dagar i veckan tog hon hand om barnen på morgonen.
 
Ninas värdbarn går också i skolan så vi utforskade staden lite och hittade ett mysigt café där dom har en sjukt god hemmagjord glass!



Sen jobbade jag 17-23.
Jag kände inte bara för att hänga hemma så tog med mig barnen till 7th st som dom stänger av från trafik varje fredag under sommaren och det finns lite kul att göra. Tänkte att det skulle trötta ut dom lite så nattningen skulle gå lite lättare också ;)





En tjej som sjöng alla favoritlåtar en 8-årig tjej kan ha. Let it go från Frozen, låtar av Ariana Grande och låtar om cupcakes osv. Trodde nästan jag skulle ha mardrömmar om cupcakes efter att ha hört den ca 100 gånger haha.


Lite ansiktsmålning!


Det blev en Olaf




Nån gillar att klättra
 
De träffade några kompisar och sprang runt som galningar och lekte tagen tar och sånt. Rejält svettiga och trötta var de när vi åkte hem.

LA Fitness Garden City

Onsdag 3/9 21:55

Igår fick jag äntligen tid till att åka till närmsta LA Fitness här och börja på ett gym igen! Jag uppgraderade det medlemskapet jag har, det var den bästa dealen jag fick, så nu kan jag gå på alla LA Fitness i landet, om jag nu skulle behöva det haha.

Bestämde mig för att cykla dit, för jag har precis fått en cykel här! Min grymma LCC lånar en till mig under tiden jag är här! :) Dock visste jag inte hur varmt och fuktigt det var ute innan jag drog, det blev en ordentlig uppvärmning!


87% fuktighet! Här är det inte höst än inte.


Sjukt stort! Och så finns det en pool, bubbelpool, basketplan och typ fyra squash-planer som jag får använda.

33 grader men känns som 36! Jag tror aldrig jag har varit nånstans där det "känns som 36 grader" förut haha.
 

Le Reve & Lavo

Efter en sen fredagskväll vaknade jag väldigt sent i lördags och hade bara tänkt att ta det lugnt. Kanske gå på bio med en kompis eller så. Men Emmas (som har flyttat hem till Sverige igen som jag hälsade på här för några veckor sedan) kompis Kerstin från Tyskland som bor i Connecticut hörde av sig och undrade om jag ville hänga med på middag och en utgång på Lavo. Jag har hört så mycket bra om Lavo, men det är ofta svårt att komma in där, men dom hade allt fixat och jag var nyfiken på stället och tänkte att det vore kul att träffa henne så jag sa ja!


Utanför restaurangen Le Reve


Man kan inte riktigt bestämma vad man får för mat när man går dit med ett gäng så som vi gjorde, så det här plus kyckling fick vi.







Alla bilder från Le Reve, blev inga på Lavo.
 
På restaurangen hade vi det hur trevligt som helst! Kerstin kom med tre väldigt sköna svenskar, en från Kristinehamn!
 
Vi drog vidare till Lavo runt midnatt men festen typ dog där. Kändes som att vi bara sprang runt och letade efter varandra hela natten haha. Det var inget jättestort ställe, men det var sjuuukt mycket folk där. Och eftersom jag aldrig har varit där förut var jag helt vilsen haha. Så en okej kväll skulle jag säga.
 
Den dog totalt när vi skulle åka till tågstationen från Lavo när jag insåg att både mitt svenska och mitt två dagar gamla nya amerikanska bankkort var borta och jag blev ungefär jättearg på mig själv att jag kan vara så klantig igen. Men allt är fixat! Och ingen har använt dom den här gången! Mina kompisar säger nu att jag ska lämna min plånbok i deras väskor, kanske är bäst så haha. Men nu ska jag inte tappa bort nåt viktigt igen! Så det blev ännu en sen natt pga borttappade kort.
 
Nu framöver blir det lite lugnare ett tag i alla fall. Nu på söndag måste jag på en lektion 9-13, samma söndagen efter och lördag och söndag 20-21 september på två till. Panikar ihopa mina sista credits så jag kan förlänga, det måste vara klart 25/9!

Attic rooftop!

Jag mötte upp Nini och hennes kompis Dominik på fredagseftermiddagen på deras hotell och gjorde oss iordning för en utekväll


Helrör ja
Såhär det brukar se ut när tjejer går ut, en jäääkla massa selfies! Eller inga bilder alls haha.
 
Jag brukar oftast gå ut med samma folk här, dom är ett gäng roliga prickar :) Sjukt kul kväll som vanligt och tiden flög iväg och helt plötsligt var det stängdags (kl.04) och jag behövde hämta lite grejer i deras hotellrum och hade tänkt komma med tåget hem kl.04:05, det missade jag såklart så hängde där ett tag och fick ta tåget hem nästan en timme senare, så jag var hemma runt 05:30.

Röstdags!

I fredags skjutsade jag barnen till deras mormor och morfar på Staten Island på morgonen och sen var jag ledig för helgen! Så jag drog mig in till Manhattan för att delvis rösta i valet.


Jag tog tunnelbanan upp till konsulatet och vandrade sedan neråt igen. Det blev lite sightseeing och shopping på vägen.


Så sjukt att jag bor så nära denna stad nu!






Rockefeller center

Lunchpaus och snapchat på subway haha.
 
Sedan mötte jag upp Nini och en kompis till henne som var här och hälsade på ifrån Tyskland.