Au pair möte

I söndags efter inte alls många timmars sömn gick jag upp lite innan kl.10 och strosade runt lite i Squirrel Hill och gick sen till Starbucks där jag mötte upp svenska Alida och vi pratade om gårkvällen. Hon fick vara mitt sällskap fram tills kl.16 då jag hade ett au pair-möte, men i sista minuten bestämde vi att hon kunde följa med oss hem till min LCC Anne där det blev grill och några trevliga timmar.
 

Alida från Sverige, Lorena från Colombia, jag, Marie från Frankrike, Jessica från Tyskland, Dalia från Mexiko. Och vår LCC Anne framför oss. Gillar det här gänget! :)




Sen blev det söndagstradition med bio i Schenley Park med Julia. Dock började det regna efter ett tag så dom avbröt filmen, men vi hann se nästan hela. Denna gång var det E.T.


Som vanligt så får jag inte så mycket sömn på helgerna, men det är det helt klart värt för vi har alltid så kul!

Jag sov sjukt skönt inatt och imorse fick jag gå upp kl.8 för att jobba en timme. Nu är klockan halv 11 och jag har fortfarande inte tagit nån tupplur! Det är ganska bra jobbat för att vara jag ;) Jag börjar kl.15 igen och har inte så många andra planer än att bara ta det lugnt. Det är helt grått ute idag så det är okej att stanna inomhus. Det kanske blir en cykeltur eller springtur senare om jag orkar hehe....

Svensk tacos!

Tacosen vi gör i Sverige och den man köper här är verkligen inte samma. Svensk tacos ska det va! Haha.

Jag håller mig fortfarande till min qournfärs! :)

Sååååå himla gott! Skulle sitta fint med lite svensk tacos just nu.

Sen gjorde vi oss iordning och drog till en av dom tyska killarna, utsikten från altanen där är helt ok.

Tyskland, Mexiko, Sydkorea, Makedonien och Sverige, härlig blandning!


Sydkoreanska Sena är en rolig och glad prick som jag alltid har kul med!


Sen vidare mot South Side där vi gick till ett ställe jag aldrig har varit på tidigare, det var proppfullt med folk men det var riktigt kul och vi dansade som bara den.

What a handsome face

"What a handsome face". Jag kan inte säga det utan att börja skratta. Det låter verkligen som att man säger "var det han som fes" på skånska.


I fredagskväll fick jag jobba till ca kl.1 på natten, så det blev en lugn kväll med barnen och pizza.




Linda har varit på språng och rest runt på senaste men nu är hon tillbaka och vi är återförenade! Hon plockade upp mig i lördags och vi åkte och spelade minigolf i Wildwood Highlands.


Hon vann såklart...
 

Tyckte om min blue raspberry slush!

Lite senare skulle vi möta upp resten av svenskarna för tacokväll. Vi fick lite tid över så vi åkte till området runt Univeristy of Pittsburgh och åt glass i värmen.



Nån slags konsert och massa marknadsstånd hittade vi där.

 

Evening run

Eller run och run. Det blev.... intervaller ikväll ;) haha. Eller promenad med några tempohöjningar. Men jag har såklart en ursäkt; det var rätt tungt att springa på asfalten, ska hålla mig till skogen numera.


Indiana Township

Härlig kvällssol och 25 grader!


Hampton Township, där bor jag!


Nästan hemma!
Pittsburgh: den andra backigaste staden i USA, gött.




Nu börjar snart andra avsnittet av Big Brother USA! hehehe.
 
Apropå tv. Gissa vilken svensk tv-serie som snart börjar sändas på NBC här?? Welcome To Sweden! Jag vet inte riktigt om amerikanerna kommer tycka den är rolig, eller ens fatta det roliga med den. Dom kommer ju inte fatta alla missar svenskarna gör med engelskan... Men jag tyckte den var sjukt rolig. Extra kul nu när jag bor i USA och vet väldigt mycket om den svenska/amerikanska kulturkrocken och jag ska absolut sätta mig med min värdfamilj och titta på den när den börjar 10/7 :D

Backstreet Boys

Lite flashbacks ifrån Backstreets Boys konsert förra helgen! :)))


 

Kvällstur

Igårkväll fick det bli en promenad/springtur. Jag började med att promeneera till Hartwood Acers, där sprang jag ett varv på ca 4,5 km, sen promenerade jag hem igen. Jag såg nåt coolt på vägen hem dessutom, eldflugor! Överallt! Sen började det åska och regna när jag precis var tillbaka. Vädret är sjuk oförutsägbart här. Det kan vara sååå varmt och soligt ena sekunden och storm i nästa.

 

Söndag

Söndagar börjar numera menas: Julia. Vi hänger i stort sett varje söndag. Hemma hos henne eller där omkring.

Söndagsmorgon och vi mår bra!

Efter ett tag cyklade jag till downtown för att ta bussen en bit och sedan fortsätta cykla hemåt.

 

Jag kom hem, slängde mig in i duschen och tog sedan bilen tillbaka till Julia och Schenley Park för utebio! Igår visade dom Monsters University.

Midsommar!

Även i USA ska det firas midsommar!


 

På midsommardagen hoppade jag på cykeln och cyklade till Ross Park Mall där Julia var och shoppade och därifrån fick jag skjuts av henne resten av vägen hem till henne.


Vi bjöd in alla vi känner här i Pittsburgh och visste inte riktigt hur många som skulle komma.

Killarna tog över grillen ganska så direkt haha.





Svenskarna! Jag, Julia, Olivia







Vi körde såklart femkamp! Mitt lag förlorade dock med 4-1... Men sjukt kul! Det vinnande laget fick godiset Swedish Fish.
Vi blev tillslut ca 20 personer som firade midsommar i Schenley Park. Lite senare åkte vi alla hem till en av de tyska killarna och fortsatte festen, sen åkte jag och några till till en club på south side där vi mötte upp några av mina vänner och vi dansade tills de stängde.

Det blev en riktigt lyckad och kul midsommar som vi senskar lyckades planera!

Midsommarafton

Jag behövde inte jobba så mycket i fredags så Julia bjöd över mig till deras Country Club
 
Det blev en lugn fredag med poolhäng, filmmys och fix inför morgondagen.
 
Vi plockade såklart sju blommar som vi la under kudden ;)

Green Oaks Country Club

Idag fick jag äntligen åka till familjens country club för första gången. Det är tydligen där amerikaner hänger hela sommrarna. I alla fall om man bor i en stad som Pittsburgh utan stränder. Sjukt najs i alla fall.


Jag ska komma ihåg att ta med mig egen mat framöver. Annars får jag som vegetarian leva på grilled cheese-mackor resten av sommaren.
 
 

Pittsburgh Pirates

Jag var ledig hela dagen igår och på kvällen drog jag och Julia en spontanare och åkte iväg på Baseball, Pittsburgh Pirates - Cincinnati Reds. Det slutade riktigt spännande men tyvärr förlorade Pirates med 5-6. Kul kväll!


En av de finaste Baseball-parkerna i USA tydligen.
 
 
 

En bättre söndag!

Lite poolhäng hos Julia ;)


Vi hängde ute i solen hela eftermiddagen, sen åkte jag till mina värdbarns morbror som bor 4 min ifrån Julia och fick middag, sen mötte jag upp Julia och Madlen igen och vi myste på en gratis utomhusbio.


Lilla sjönjungfrun!
 
Dock somnade vi alla tre så vi missade halva filmen. Så kan det gå när vi inte sover om nätterna ;) Men det här kommer nog bli vår nya söndagsvana! Dom visar filmer flera dagar i veckan i massa parker hela sommaren.

BACKSTREET`S BACK!

En av de bästa födelsedagspresenten, biljett till Backstreet Boys i lördags!!!




Jag, Madlen, Olivia, Julia

Jag och Madlen

Madlen och Julia
Madlen, Olivia, Julia
 
 

Efter den grymma konserten åkte vi till South Side och firade hela natten.

22 Jump Street


Mountain bike-tur i torsdags.

I fredags mötte jag upp ett stort gäng au pairer och vi gick på bio och såg filmen 22 Jump Street. Jag tror det var premiär och det var helt fullsatt. Riktigt bra var den! Lika kul som 21 Jump Street.
 

Efter bion åkte Madlen och jag till några av våra kompisar som för några veckor sen tog examen från college och som hade en hejdå-fest för dom flyttar åt olika håll i världen nu. Vi hängde där långt in på småtimmarna och jag var inte hemma förrän kl.05.30, hehe.


Det började ljusna lite :p

Hängmattshäng

Jag mötte upp Julia i onsdags och vi tog en sringtur till en av våra favoritplatser; hängmattorna utanför CMU.

0

2 år sen idag!

Jag blir tokig av att se alla studentbilder på kompisar! Jag saknar den dagen så himla mycket och jag hade så sjukt kul! Jag är sååå avundsjuk! :)






 
 
Och balen!

Igår


Hihihi, mitt nya gymlinne. Humor :D Blev ett hårt benpass igår! Trodde inte jag skulle kunna gå idag, men det går helt okej.


På kvällen mötte jag upp ett gäng au pairer i downtown för att säga hejdå till Laura som åker hem till Tyskland idag och för att säga hej till den nya au pairen i den familjen, Alida ifrån Sverige!



Det var en gratis konsert i Point State Park, kommer inte ihåg vad bandet heter, men bra var dom!




Sen drog vi vidare till Walnut Street i Shady Side och restaurangen Steel Cactus och åt middag.
 

22 ÅR!



I fredags var det ju min födelsedag. Jag fick hela dagen ledig och möttes av några ballonger utanför mitt rum på morgonen.


Jag mötte upp tyskarna Lisa och Katharina, som också var lediga, för lite shopping på Ross Park Mall. Det blev lite manicure och pedicure också!
 
 

När jag kom tillbaka hem hittade jag det här på köksbordet. Dock skulle barnen inte komma hem innan jag skulle åka och möta mina vänner, så jag tyckte vi kunde vänta.
 

Carina hämtade upp mig och vi mötte Julia och Madlen för lite mat på ett ställe på Walnut street, finns massa mysiga restauranger och barer där. Den där drinken med en öl i har jag sett flera gånger så kände att jag var tvungen att testa. Margaritha med öl alltså, mycket godare än vad det låter!
 

Jag fick biljett till Backstreet Boys konsert på lördag av dem! Sjukt glad jag blev! Och Madlen hade målat mig med en t-rex hehehe.

Sen hade jag nog för kul för att tänka på att ta bilder. Men vi alla drog hem till våra amerikaner och förfestade, sen åkte Carina och Madlen hem och resten drog till en klubb som heter Cavo. Vi hade huuuur kul som helst. Som vanligt. Tydligen måste man dricka 22 shots när man fyller 22. Nån USA-grej..

 

Jag hängde med Julia hemma hos henne hela lördagen. Hon ville laga carbonara till middag och fick imrovisera lite.

Det var ju fortfarande min födelsedagshelg tyckte jag så det blev ungefär samma visa igen. Cristina ifrån Brasilien kom över till Julia och vi drog sen och förade hos samma amerikaner (de bor typ 5 minuters promenad ifrån Julia) och skulle sen egentligen åka till South Side (stället med flest klubbar och barer), men så blev det inte. Vi hade för kul och klockan gick för fort. Vi hängde kvar där hela natten istället.
 
 


Jag kom hem runt kl.17 på söndagen och möttes av 10 högljudda 11-åringar. Tjejerna fyllde ju år en vecka tidigare och hade deras födelsedags-sleepover. Jag fick hänga med dom och kände mig mer som 11 än 22 hehe.
 




Tårtor till mig, Megan och Allie.

Och lite fler presenter! En tavla från Hartwood Acres Mansion som ligger i närheten, armband med pennys i, presentkort för manicure och pedicure och ett $100 presentkort som kan användas överallt. Väldigt nöjd!
 
Det var min amerikanska födelsedag och födelsedagshelg ;) Väldigt lyckad och väldigt rolig. Den kunde nog inte varit mycket bättre.
 
Nu har vi förresten fått sommarlov här! ;)

YOLO

I fredags fyllde tjejerna 11, så då följde jag med familjen och några av tjejerna vänner ut och åt på Itchiban Japanese Steakhouse. Gott och trevligt! Efter det åkte jag hem till Madlen och vi gjorde oss iordning för utgång, sen plockade vi upp resten av tyskgänget och åkte mot Strip District och klubben Cavo. Det finns en hel del barer och klubbar i Strip District men jag har bara varit där en gång tidigare. Kul med lite nytt och kul hade vi! Det blev ändå en lugn men sen kväll för mig för jag behövde köra hem för att jobba lördag förmiddag.


Efter jobb igår packade jag ryggsäckan och hoppade på min mountain bike och cyklade mot Julia! Japp, jag cyklade ända dit bort i 27graders värme! 22,5 km och 1,5 timme senare var jag framme. Det märktes att Pittsburgh är USA's andra backigaste stad... Upp och ner hela tiden.

Det blev en vurpa... I en korsning med ungefär 100 bilar som såg mig... Fett pinsamt. En kille i en bil vevade ner rutan för att höra så jag var okej. Det gjorde lite ont, men jag bet ihop och låtsades som att det inte gjort ont alls hahaha. Jag ville bara cykla iväg så fort som möjligt.


Sen kom Madlen och det var dags att göra sig redo för utgång igen! (Ja, jag går ut en hel del nu, men vi sköter oss helt okej och vi har sjukt kul ;) You only live once.)



Vi drog på förfest hos de få som gick på CMU men som faktiskt bor kvar i Pittsburgh. Sen till ett ställe som heter Peter's där många studenter går. Den här kvällen är svårglömd, riktigt jäkla kul! (Som så många andra kvällar med Madlen och Julia)





Julia ville inte att jag skulle känna mig ensam med skrapsår på högerknät. "Så kan det gå när klackarna är på" sa hon.


Bakis-pizza och bakis-cola och sen en bakis-film.



Och så lite senare hoppade jag på cykeln igen. Jag cyklade till downtown (8km, ca 25 min) för att hoppa på en buss som tog mig lite mer norrut och lite närmre hemma. (Så himla mycket uppförsbackar på hemvägen haha)


Jag vet inte om jag har missat det här hemma i Sverige, men hur bra är det inte med cykelhållare på stadsbussarna?! Det är mycket som amerikanerna är efter med, typ teknik, men det finns en hel del smarta saker här som inte finns hemma ändå, typ det här och drive thru bankomat haha

Där frampå står min cykel :)
 

Buss-selfie!
 
Sen fick jag cykla 40 min, 13 km hem från bussen.

43,5km denna helg! Känner att detta är en ganska bra idé! Jag brukar inte hinna träna på helgerna för jag sover, träffar komspiar och går ut och festar. Men nu tränar jag ju till och från festen! Jag ska nog fortsätta med det! Tänkte försöka hitta nån mountain bike-tävling att köra i sommar också ;)

Nu är klockan lite efter 23 här och jag ta natten! Det blev, som så många andra helger, inte så mycket sömn den här helgen så jag är riktigt trött! Men helgen var, som så många andra helger, helt klart värd tröttheten.