Dagarna innan jul

Lokal tid: 22:05, torsdag 26/12
 
Jag och tjejerna bakade lussebullar några dagar innan jul. Dom ser ju väldigt goda ut, men de blev inte så värst goda... Dom var fortfarande väldigt degiga innuti. Men kul hade vi iaf.
LusseKATTER ;) hehe. En lussehund är det vänster om den vänstra katten, det är Woody.
 

Några paket hemifrån Sverige uppskattade jag väldigt mycket! Både jag och familjen älskar svenskt godis så jag fick dela med mig lite.
 
Stans bästa utsikt över centrala Pittsburgh.
Vissa bor med fönster med den här utsikten, hur fint som helst!
 
Jag och Linda åkte till ett ställe som heter Grove City Outlet och shoppade både till oss själva och de sista julklapparna. Vi avslutade med bio och såg Best Mans Holiday. Den va både kul och sorglig, helt ok film. Och det här är den lilla drickan, 0,8 liter! Vi båda var väldigt kissnödiga sista timmen haha. Nån gång måste jag nog testa att köpa den största, bara för att se hur stor den är, den lär ju va typ 2 liter eller nåt. Amerika...
 
Man kan tro att han aldrig får mat.
 
Första måndagen på jullovet. Allie ville titta på båda Percy Jackson-filmerna och vi tänkte koppla upp min dator till TV'n. Vi fick det inte att funka så vi kröp ihop och titta såhär istället. Sen joinade Megan, Harper och deras tremänning också, så fem personer framför en datorskärm, trångt men mysigt :)
 

Juldagen!

Lokal tid: 21:40, torsdag 26/12
 
Nu har jag för första gången firat jul i ett annat land än Sverige. Julafton är ungefär som juldagen hemma i Sverige och juldagen är den stora dagen här. Det var en lång dag med stopp hos tre olika familjer. Alla är väldigt trevliga mot mig och jag hade kul. Det var en annorlunda men bra jul!


Paketöppning på juldagsmorgon, kaos i tv-rummet.
 

Jul-brunch.
 

Lite snacks. Att dippa chips och grönsaker är väldigt vanligt innan middagen här.


Julmiddagen. Jag tycker det är väldigt kul att "Mac n Cheese" är med i både julmaten och thanksgiving-maten. Känns så otroligt amerikanskt!


Och effterätt! Vi hade ett födelsedagsbarn där, så tårta blev det också. Eller barn och barn, tror det är min värdpappas kusin som fyllde 45.


Pepparkakshustävling familj mot familj!

Först gick det inte speciellt bra för nån att bara få ihop huset, sen gick det lite bättre, dock kom tornadon jag kallar Allie och blåste omkull vårt hus, men det blev färgglatt! ;)

Vinnarna blev systrarna som gjorde huset i mitten. Bröderna med huset till höger fick ett redan ihopsatt hus, så lite orättvist var det.
 
Två av mina julklappar. Penguins nya supporter!
Jag fick även en julstrumpa fullproppad med godis och två presentkort på iTunes och Starbucks och lite andra grejer. Jag fick till och med julklappar av barnens faster med familj och deras farmor som jag inte hade träffat tidigare. Bästa var ju helt klart hockeybiljetterna dock! Vi ska försöka planera så jag kan gå dit nån gång i januari :)
 
Idag var jag tillbaka till mitt gamla jag och sov till kl.12 hehe. Imorgon ska jag "jobba" lite. Det känns konstigt att kalla det jobba, det känns ju inte riktigt som ett jobb, det känns mer som att "umgås med barn ett tag", hehe. Men jag ska jobba lite imorgon och sen på kvällen tar jag nattbussen till New York! Jag ska hälsa på Emma i New Jersey och vi ska till NYC på nyår! Jag längtar otroligt mycket! :)

22:06 snart jul

Det börjar bli julstämning även här "hemma" nu. I lördags fick vi upp granen och pyntade i huset. Ett litet strömavbrott på det också så blev det lite extra mysigt. Så julen börjar ju verkligen närma sig. Och jul betyder julklappar. VAD köper man till sin värdfamilj?! Jag har absolut ingen aning vad jag ska hitta på! Jag har nu snart bara 8 dagar på mig, så jag hoppas jag får en snilleblixt eller nåt snart.
Alla tips och förslag tas mer än gärna emot! :)
Godnatt!

Skridskor!

Igår träffade jag Nadine, Linda och Damla. Vi åt lunch på Chipotle och åkte sen till downtown och åkte skridskor. Även fast banan va liten och skridskorna gjorde ont så va det väldigt kul att få åka lite skridskor igen! Hoppas på att åka till en större rink och åka mer skridskor snart :)

Ja, vi fick ju även medaljer och hoppa upp på pallen ;)
 
 
Ja så julen börjar ju verkligen närma sig. Och jul betyder julklappar. VAD köper man till sin värdfamilj?!  Jag har verkligen ingen aning! Känns ju som allt det de vill ha, det kan de köpa själva. Jag har 9 dagar på mig nu, så bäst att jag får en snilleblixt eller nåt.
Alla tips och förslag tas gärna emot! :)

Mitt andra au pair-möte och bowling

Pittsburghs julhandelstrafik?
Här firas ju inte Lucia, men nåt hände på Ross Park Mall den 13'e iaf.
 
 
 
I lördags hade jag mitt andra au pair-möte som man har en gång i månaden. Det är två tillfällen varje månad, så väljer man den som passar bäst. Imorgon är det hemma hos vår LCC där de ska baka och ha secret santa, jag hade hellre åkt dit än till "International Room" som jag var på, men det passar inte. Ni som känner mig vet nog att jag inte är speciellt intresserad av historia eller museum och sånt.
 
På University of Pittsburgh har de några klassrum som är designade som de är i olika länder. Några rum fick man se gratis, sen var man tvungen att betala för att se resten, så det svenska rummet såg jag bara en bild på eftersom ingen av oss kände för att betala. Men det var kul att träffa några av de andra au pairerna i min grupp, dock var vi bara fyra stycken.
 
 
Efter mötet hämtade jag upp Linda och mötte upp fyra andra au pairer. Vi hade tänkt spela pingis, men det var inne på en bar och två av oss är inte 21 så det blev ändrade planer, jag och Linda åkte och bowlade istället och vi vann en varsin gång :)

Måndag

Måndag 9/12, 11:52

Risa från Thailand tycker det är konstigt med mexikansk mat. Man får ingen tallrik och inga bestick när man ska äta burritos eller tacos. "Ska man äta med händerna?!" Ingen ketchup har dom heller. "Nästa gång åker vi till en thairestaurant! Jag gillar inte mexikanskt." Tur dom hade plastbestick så man kan improvisera lite ;) Ju mer jag och Risa umgås och pratar så inser jag hur annorlunda allt är i Thailand. De äter hamburgare med bestick, har inget toapapper, har ketchup till precis ALLT, tycker endast om thaimat och bryr sig inte om stoppskyltar eller bälte när de kör bil.
 
 
Den här helgen var föräldrarna bortresta och barnen sov hos kompisar och mormor och morfar i fredags. Det var "snöstorm" här då så det gick inte riktigt åka nånstans. Om man jämför med Sverige så var det ingenting, men de har ju inga vinterdäck här så det blev att hänga hemma med hunden och kolla på en massa filmer.
 

De hade Swedish rock-tema på en radiokanal häromdagen ;) Blev väldigt förvånad när jag startade bilen och Mando Diao spelades. Sen kom det bara fler och fler svenska låtar, sen började radioprataren att prata om de svenska artisterna på deras "Swedish rock night".
 
Lite mys med Woody och Monsters University såhär en måndagsmorgon :)

Nya prylar

Lokal tid: 18:02 fredag 6/12
 
Jag har köpt lite prylar sen jag kom hit.

Jag hade funderat ett tag på att skaffa ett Nintendo DS, så på black friday-rean slog jag till på ett Nintendo3DS + Luigi Mansion, 1105 kr och några till spel.
 
Min kamera blev ju stulen på en festival i somras (blev dock inte SÅ ledsen, den va väääldigt gammal). 980 kr kostade den här vattentäta kameran. Kul när man kan ta kort under vatten :)
 
Förut hade jag en iPod Classic, men den försvann spårlöst... Så nu funderade jag mellan en Clasic eller en Touch. Jag gillar ju inte iPhone men visste att iPod Touch är ganska lik, men vi ska nog kunna bli vänner ändå. iPod Touch 64 GB, 1641 kr.
 
Jag har ju fortfarande fått lön från mitt fotojobb i Sverige, så har ju haft lite extra pengar, men jag sparar det mesta till att resa den sista månaden i USA förstås. Det mesta är ju mycket billigare här, kläder är tex skattefritt i Pennsylvania. Så en hel del nya klädesplagg har det blivit ;)
 
Nu försöker jag hålla mig ifrån facebook, nyheter osv från Sverige. Imorgon kan jag förmodligen se Idolfinalen och jag vill inte veta vem som vann! Jag håller på Elin! Det har jag gjort sen första fredagsprogrammet. Så nu ska jag åka iväg till downtown och träffa lite folk :)

Ikea

Lokal tid: 19:42 måndag 2/12

Idag träffade jag en svensk au pair, Linda, och vi tänkte egentligen åka till downtown och åka skridskor, men vi ändrade oss i sista sekund och åkte till Ikea istället. Jag köpte Glögg, julmust, lussebullar och  godis. Sjukt gott! Men jag ska såklart baka egna lussebullar nån dag snart! Barnen har smakat på glöggen och julmusten, de tyckte det va en speciell smak men de tyckte om det. Speciellt julmusten.
 
Efteråt åkte vi en sväng till Downtown Pittsburgh ändå och bla träffade tomten ;)
 
 
 

Söndag - Lite från senaste veckan


Var på bio två gånger senaste veckan. The Delivery Man och Hunger Games - Catching Fire. Båda väldigt bra!

Träffade Vanessa en sista gång innan hon åkte hem till Tyskland. Vi shoppade lite och köpte världens godaste milkshakes på Steak n Sheak.
Allie på Taekwondo.
Och så kom snön tillbaka! Men nu börjar den försvinna igen. Ovanligt tidig vinter här har jag fått höra. Men till veckan blir det runt +10 grader igen.
 

Thanksgiving

Lokal tid: 13:15 söndag 1/12
Ojojoj, redan december!
 
I torsdags firade jag min första thanksgiving. Jag antar att det mest firas genom att samla släkten och äta. En tradition för min värdfamilj och deras släkt är att på morgonen samla släkt och vänner och spela streethockey. Det var riktigt kul! Sen var det thanksgiving-lunch och senare thanksgiving-middag.
 
 
Fredagen efter thanksgiving kallas "black friday" och alla affärer har sjuka reor. Vissa affärer öppnar vid midnatt men missa köpcentrum öppnar redan på torsdagskvällen och har öppet hela natten och hela fredagen med black friday-rea. Jag och några andra au pairer åkte till Ross Park Mall ca kl.23 på torsdagskvällen och åkte hem runt kl.3 på natten och det va fortfarande sjuk mycket folk där. Många affärer hade 50% på ALLT och vissa affärer hade köer utanför för att ens komma in i affären.
Översta bilden är en del av kön in till Victoria's Secrets Pink.
Andra bilden är kön till kassan på American Eagle
Nedersta bilden är också från American Eagle.