Pooldagar

Idag var sista dagen vid poolen för den här sommaren! Vi har varit där varje dag den här veckan, men vädret har ju varit perfekt! Sommaren är lite längre här :)


Nackdelen med den här poolen är väl att det aaalltid är vääääldigt mycket folk där, mest barn som springer runt, skriker och skvätter vatten. Poolen är otoligt kall också. Men förutom det är et min favoritjobbplats! ;)

Korvar haha.

Inte ett moln!


Kväll vid poolen :)
 
På tisdag börjar äntligen skolan och det ska bli rätt skönt hehe

10 MÅNADER!

Kan inte förstå att jag har varit i USA i 10 månader idag! Lutar mot att det blir 9 till! Kommer nog hem i slutet av april.
 




NEW YORK
 




 

 
 
PITTSBURGH
 
 
 
 
 

...

Jag har precis fått reda på att senast på fredag måste bestämma om/hur länge jag ska förlänga min tid här borta! Det här hade jag gärna velat veta tidigare för nu har jag bara några få dagar på mig att fundera och bestämma mig. Jag har alltid hört att jag har till 28/9 på mig att bestämma, men ännu en gång så får jag olika information av cultural care.
 
Men it is what it is. Jag är ganska säker på att jag kommer förlänga, jag vet bara inte hur länge. Så just nu är det kaos i mitt huvud. Jag kan välja mellan 6, 9 eller 12 månader och jag har ingen aning om vad jag vill. Tror det är 6 eller 9 månader som känns bäst dock. Men på fredag måste det vara bestämt!

Fredagkväll

Lördag 23/8 23:25

Igårkväll plockades jag upp av Nina, Christina och hennes pojkvän och vi begav oss mot Manhattan för en utekväll men först ett stopp i Brooklyn där vi hämtade upp en kompis till amerikanerna.


När man inte vet vilka skor man ska välja...


Haha jag är lite längre än Nina. Men jag hade faktiskt klackarna på och hon inte ;)

Selfies på toan såklart! Jag är sjukt glad att jag träffade den här härliga tjejen!

Vi var runt på lite olika barer, tror det blev fyra eller fem olika. Det var en riktigt kul och lyckad kväll med några locals som visade oss en massa coola ställen som "turister" inte ritkigt vet om. Skönt att dom körde också så vi slapp sätta oss på tåget hem mitt i natten, lite lyxigt sådär ;)
 
Idag har jag varit lite trött, de flesta barer och klubbar här har öppet till 4 och sen behövde vi nästan en timme för att komma hem för vi skulle ju släppa av kompisen i Brooklyn, så det blev lite sent. Men det 12 dagars långa Simpsons-marathonet på tv fortsätter så jag har hållt mig framför det idag. Sen ikväll mötte jag upp en annan tyska au pair, Livia, vi drog till Starbucks, sen till ett köpcentrum, sen blev det käk på Chipotle och sen hem och nu är det Simpsons igen.

ALS Ice Bucket Challenge

Min kompis Linda i Pittsburgh nominerade mig till denna grej. Jag jobbade då och berättade för barnen att jag hade blivit nominerat och dom visste såklart vad det var och de ville hjälpa mig att filma och så. Sen när vi väl skulle göra det ville dom vara med och bli blöta haha. Och efter första gången sa de "That was fuuuun. AGAIN?!" Så vi gjorde det igen hahaha.

 
 
xD

Staten Island

Fredag 22/8 15:03

Skjutsade barnen till mormor och morfar på Staten Island förut (min värdfamilj bodde där tidigare också men är från början ifrån Brooklyn). Det var ju lite skillnad jämför med hemma. Fyrfilig motorväg och en massa trafik, men det gick bra utan problem. Jag är glad över att mamman litar såpass mycket på mig och min körning att hon låter mig köra dit för första gången med bara barnen.

Vi körde över Verazzano Bridge, tyckte den var häftig. Och på bron såg man Manhattan. Jag kände att jag hellre ville sitta bredvid och kolla på utsikten istället för att köra haha.









De visar ALLA Simpsons ever på TV nu. Det har pågått i flera dagar och kommer väl pågå i några till. Så här ska jag hänga och bara ta det lugnt resten av dagen tills det är dags att göra mig iordning för kvällen. Tyska Nina, hennes värdmammas styvdotter (eller nåt sånt) och hennes pojkvän kommer och hämtar upp mig så det blir lyx med bil in till city ikväll! Ska bli kul att gå ut med några "locals" som kan staden :)

Manhattan

Fredag 22/8 14:47

Igår jobbade jag bara i någon timme vid poolen där killen har simlektioner. Sen åkte jag in till New York City med tyska Nina för att bland annat fixa med min bank. Tyvärr har någon använt mitt kort men förhoppningsvis kan jag få tillbaka de pengarna.

Min tågstation Nassau Boulevard



Broadway




Empire State Building


Broadway






"Street show"







Sen åkte vi ner till Soho för lite mer shopping







Ett par nya Converse fick jag, de kostar typ 40-50 dollar här och hemma typ 800 kr.

Eftersom vi bara var ca 10 min promenad från min favoritaffär i detta land så tog vi en promenad dit...









Freedom Tower



Tyckte det här såg så typiskt New York ut som man sett i filmer :)





Freedom Tower igen



Och så favoritaffären.... SOCKERBIT! Den svenska godisaffären haha. Min tyska vän älskade det också!






Såg nu att den här bilden blev rätt suddig... Men det här är en del av vad som finns där. Oboy för $11 till exempel ;)



Sen tog vi tunnelbanan tillbaka upp mot Times Square




 
Och sen begav vi oss hemåt igen. Mycket trevlig dag med trevlig tjej! Tror vi kommer bli bra vänner. Ikväll ska vi ut i New York med två amerikaner som ska visa oss runt lite. Det ska bli sååå kul! Jag fick en deal att om jag kan skjutsa barnen till mormor och morfar på Staten Island idag så kan jag få helgen ledig ;)

Lite ifrån veckan


Selfies i gräset. Vi har hängt utomhus varje dag i det härliga vädret! Här är det fortfarande sommar :)





Och poolhäng såklart!

Och så har jag försökt att bli en bättre konstnär haha

Instrumentkillen i NYC


En helg med Julia på Manhattan!

Tisdag 19/8 16:38


I fredags efter jag hade slutat åkte jag in till Manhattan, 40 minuter med tåg ;) och mötte upp Julia som kom och hälsade på ifrån Pittsburgh!







Vi sov hos en komis inne i stan som bodde alldeles vid World Trade Center memorial och Freedom Tower.

På kvällen mötte vi upp några som jag träffade senaste gången jag var här och hälsade på Emma på en bar. En jobbar som promoter i NYC vilket typ innebär att vi kan gå ut med honom lite mer VIP hehe. Man får gå före kön, får ett bord dit all dricka serveras gratis osv. Trevliga människor som jag tror jag kommer hänga en del med här.



Sen vidare med dom till Attic rooftop där kvällens fest blev. Vi åkte förbi Row på vägen dit där jag och mina syskon bodde när vi var här :)




Vi gjorde några försök med att få till snygga selfies med den grymma utsikten. Gick väl sådär haha.



"Så kan det gå när klackarna är på." så att säga... Ett hack i ögonbrynet som ledde till en himla massa blod, ett sår precis under ögat och några ögonfransar fattigare. Tur att man är tuff ;) (Det var så att jag inte riktigt såg det där stora hålet i gatan och med klackarna på hehe)


På lördagen vaknade vi ganska sent men gav oss sen ut för lite shopping och mat i Little Italy. Min enda shopping blev lösögonfransar till kvällen haha





Och så blev det kväll igen och vi mötte upp samma gäng och drog till Liberty Theater.
 

Fest-Julia


Wååp wåååp


Julia som alltid ska fota med blixt! haha


Vi bad honom ta en bild på oss, han bara "okay, hold on" och så tog han en fin selfie först.


Fokusen var inte riktigt med...


"New York City - staden som aldrig sover." Ändå hade vi ganska svårt att hitta nånstans att köpa en fylle-pizza slice på vägen hem. Till slut hittade vi det här.





Innan jag märkte att min plånbok var spårlöst försvunnen... vilket jag märkte när jag hade ätit upp... Lagom kul att skaffa ett nytt svenskt körkort hit bort och jag har ännu inte kunnat spärra mitt bankkort eftersom att PNC inte alls är en populär bank i NY. Jag vet inte mitt banknummer och mitt amerikanska personnummer är inte registrerat på min bank, så jag måste till en bank med mitt pass, närmsta är på Manhattan där det endast finns tre. På tordag har jag tid att åka dit igen. Så jag håller tummarna för att nån snäll människa hittade min plånbok och inte har spenderat alla mina pengar jag hade på kortet (man behöver typ aldrig använda pin-koden här vilket är såå dumt).

 
Tur är så har jag lite kontanter sparade här hemma och mitt svenska bankkort är fortfarande i säkerhet. Så på söndagen åkte vi till affären Socekrbit det första vi gjorde. Svenkst lösgodis! Bästa affären i hela landet! De har en hel del svenska godsaker, men det är riktigt dyrt! Men det är såå värt det! Jag köpte en påse för typ $13 och då köpte jag mindre än vad jag brukar köpa hemma i Sverige
 




 

Lösgodis och Önos hallonsaft! Så jäkla uppskattat här! Det blev bara till mig den här gången. Men jag ska nog skicka en present till familjen i Pittsburgh, hann aldrig ge dom en hejdå.present. Och familjen här ska väl också få lite svenska godsaker nån gång. Jag är i stort sett deras första au pair så inga svenskar har varit här innan mig. De hade bara en mexikansk innan mig men hon fick hemlängtan efter typ två veckor och åkte hem.
 



Empire State Building


Den här gubben var helt otrolig! Han har så många instrument överallt som han spelade på en gång.


Julias bild över Manhattan skyline.
 
 
Hade en GALET bra helg med Julia och jag är så glad att vi båda hade helgerna lediga så hon kunde komma hit! Nästa gång vi ses blir nog i Pittsburgh för jag ska försöka åka dit och hälsa på så snart som möjligt :)
 
 
Nu är vardagen i full gång igen. Barnen var hos deras pappa över helgen och kom hem igår runt kl.14, så skön sovmorgon efter sömnlös helg för mig. Slutade kl.21 igår och jobbar idag och imorgon 8-21, just nu är dom dock och leker hos grannarna, men långa dagar har jag, men jag får oftast en extra ledig dag också, ser ut som att jag kan bli ledig torsdag-söndag den här veckan :)

Thursday walk

Min besatthet av Gossip Girl kom tillbaka igen när jag var ute och sprang härom dagen och ser Waldorf school! haha.


Att gå ut och springa, cykla eller gå måste ju vara det bästa sättet att upptäcka ett nytt ställe. Så några springturer/promenader har det blivit här.
 
 

Onsdag

Onsdag 13/8 22:27

Jag har verkligen fått börjat om igen. Jag kände mig väldigt hemma och hade många vänner i Pittsburgh men kände ju absolut ingen när jag kom dit. Så nu är det dags att skaffa nya vänner här! Jag har träffat några schyssta au pairer i närheten nu :)


Nån stor tom byggnad jag promenerade förbi på vägen till Starbucks för att möta upp några au pairer.


Kände mig lite som en konstnär med barnen häromdagen ;)


Pittsburgh Steelers i Big Brother!

Igår blev det lite bowling med barnen


Och vi bakade cupcakes på kvällen
 
Så det som har hänt sen senast är väl en del jobb och försökt att träffa så många au pairer som möjligt.
 
Och idag så bokade min kära vän Julia en resa hit i helgen! Hon var borta när jag åkte så vi kunde aldrig säga hejdå, har inte sett henne på typ tre veckor, så jag är riktigt taggad på att få träffa henne! Vi ska ha huuuuur kul som helst! :D

Fredag

Fredag 8/8 23:59


Jobbade 9:30-13:00 sen följde jag med mamman och barnen till ett köpcentrum som ligger typ 10 min härifrån. Jag gick runt där på egen hand och fick lite shopping gjord. SJUKT stort var det! Jag bodde nära Pittsburghs största (Ross Park Mall) men den här va typ dubbelt eller kanske tre grånger så stort!










Varje fredag stänger de av en gata ifrån trafik och har nåt lite festivalaktigt där. Vi åt middag och hängde där lite.










 
Och nu ikväll är mamman iväg och hämtar hennes man på flygplatsen så jag får jobba lite. Så en lugn hemmakväll denna fredag! Imorgon hoppas jag på att möta upp lite andra au pairer :)

Another day at the pool

Fredag 8/8 23:51


Enda djuren som finns här!


Mitt åk här ;)



Och så poolen igår igen! Älskar att jobba här :D



Sylvia och Vincent


 





Såg det här huset på facebook förut...

Sverige!

Hittade en bild jag tog några dagar innan jag flyttade. I Pennsylvania har dom inga nummerplåtar på framidan av bilen så många sätter dit egna grejer. Jag har sett många md tyska nummerplåtar men bara en svensk, men nu så såg jag en till! En Volvo till och med. Vet inte vad ü'et i mitten gör där dock. Har ju förresten sett en med en svensk flagga där framme också. Så helt ensam som svensk i Pittsburgh kanske man inte var trots allt.

 

Garden City Community Park

Tisdag 5/8 23:27

Idag var egentligen en ledig dag för mig, (mamman jobbar tre pass på 13 timmar i veckan vilket betyder att jag jobbar typ likadant, men jag får ju 3-4 lediga dagar per vecka så det är helt klart värt det,) men eftersom jag inte känner några här än och mormor, morfar och gammalmormor hälsade på och ville träffa mig idag så umgicks jag med familjen i alla fall. Jag gillar familjen jättemycket hittills, speciellt barnen som är väldigt roliga!

Jag, mormorn och barnen åkte till poolen där de är medlemmar en sväng.

 

Där kan ni nog hitta mig mycket i sommar








Hehehe, såg den här på facebook idag.

Mitt nya hem

Måndag 4/8 22:20

Första jobbdagen gjort och det har gått bra! Barnen är väluppfostrade och roliga och mamman jättetrevlig, pappan (eller styvpappa som han faktiskt är) kommer hem på torsdag så jag har inte träffat honom än.

Här bor jag nu!





Tycker huset är jättefint! Både inne och ute.
 
Sylvia på cykeltur. Hon ramlade två gånger, andra gånger fick hon två skrapsår, men inga tårar. Vi satte på plåster sen hoppade hon upp på cykeln igen. Tuff liten tjej!












Sjukt härligt väder på eftermiddagen

Lite bilder från baksidan








Så då fick ni en liten syn på hur huset och området jag bor i nu ser ut. Fortfarande i förorten, men inte lika långt ute i förorten som förut. Jag har 5 min promenad till tåget som går till Manhattan på 30 min, gångavstånd till restauranger och affärer och av vad jag hittills har sett är det jättefint här!

Pittsburgh Zoo

Måndag 4/8 20:03


I fredags blev det min andra tur till zoo't i Pittsburgh med en kär vän!

Kom att tänka på Allie när jag såg girafferna, hon är HELT besatt av dom :)


KENAI (björnbröder)




Han såg inte allt för glad och pigg ut...

På kvällen blev det en sista barrunda med mitt nya favoritgäng i Pittsburgh.
Roliga killar det där!

Nio månader i Pittsburgh

Så himla många fina minnen, glömmer aldrig!