Bra helg!

Måndag 24/3 14:32

Har haft en sjuk bra helg med massa skoj!

I fredags slutade jag redan kl.11! På kvällen hängde jag med Linda och Lisa. Vi härjade runt och var på väldigt bra humör! Åt middag på ett mexikanskt ställe och tittade på den nya filmen Divergent på bio.
Vi hade lite tid att döda innan bion började.
 
Kollade ut och såg Woody ligga och snurra runt. Lite knäpp är han att.
 
I lördags drog jag och mina två svenska kompisar Julia och Linda på fest! Eller fest och fest... Men vi hade hur kul som helst i alla fall! (Jag tog cirka inga bilder alls, så de här bilderna är från Linda och Julia)



Eftersom jag är blond, har blåa ögon och är ifrån Sverige så tyckte de att en vikinghatt passade mig bra...



Efter typ 3 timmars sömn mötte vi upp ett gäng au pairer på Eatn Park för lite brunch! Sen iväg på ett au pair-möte med den nya LCC'n (vår kontaktperson typ). Vår gamla LCC slutade och jag blev dessutom förflyttad till en annan grupp, dock vill jag hellre vara kvar i min gamla grupp så hängde på där ändå.


Och här har jag hängt idag. Lite trött efter helgen i soffan med hunden i knät

...och nånting verkar ju ha hänt med min mobilkamera.

First day of spring!

Idag är det tydligen vår här. 20 mars är tydligen då våren börjar och de kallar det "first day of spring". Jag fattade ingenting förut på gymmet när alla sa "happy spring" hela tiden.

Så lite från de senaste dagarna då.
Förra fredagen drog jag, Linda och tyska Lisa till Waterfront. Där finns affären Charming Charlie som är sjukt farlig för mig. Vill ha allt där inne!

SJUKT god drink! Man får unna sig när man för en gångs skull inte kör.

Vi shoppade lite, käkade god italiensk mat på Bravo och kollade på About Last Night på bio. Gillar dom "små" drickorna på bion där. Nästan en liter. Amerikaner... hehe.
 



Undrar hur länge denna nyckelpiga (eller vad det är) har bott på mitt badrum...


Jag släppte in Woody häromdagen. Tror han hade kul där ute.

Varje gång man äter.
 

I måndags drog jag och Linda till Ikea! Känns väldigt mycket som hemma att gå omkring där inne.


Bästa mataffären i USA! Ett flak påskmust blev det såklart!



Vi hittade ett Starbucks på vägen hem. Drive in Starbucks hehe
 

St Patricks Day!

Söndag 16/3 21:49
 
Imorgon är det ju St Patricks Day och det firar dom ordentligt här! Igår dock. Tydligen den tredje största paraden och firande i USA. Dock missade jag paraden för jag har ju lektion på morgonen.

 

På Market Square var det okej att dricka öl igår. Dessutom var ölen grön! Amerikaner slutar inte överaska mig med konstiga påhitt.
 

Om du läser detta Julia, så ja jag snodde en bild från dig hihi.
Söta killar haha
På vägen till bilen hittade vi ett ställe med en massa tält under en bro. Antar att det är där de hemlösa bor.


Nej, vi drack inte allt det där :p
 
Det blev en låååång dag för mig. Upp kl.07.30 för att åka till skolan, sen raka spåret till Julia och vi drog till downtown, sen utgång i southside. Vi sov hos en kompis som bor närmre och jag åkte hem imorse. Eller "imorse", sov till kl.12 för att sen åka hem och sova lite mer. Och nu ska jag sova igen. Himla trött idag hehe. Fruktansvärt kul dag igår i alla fall så det är värt att va lite seg idag.

Vår?

Tisdag 11/3 23:21
 
Håller tummarna för att det här vädret håller i sig nu! Igår va det typ 15 grader och idag va det 18 så vi har spenderat de senaste två dagarna utomhus. Snart är jag proffs på basket ;)

Hunden som alltid håller mig sällskap!
 
 
 
Idag drog jag äntligen ut och körde lite mountain bike igen! Dock var det sjukt blött och lerigt...
Imorgon ska det bli kallt och snöa igen har jag hört...
 
Kom nyss hem från lite häng på Ross Park Mall med Linda. Efteråt drog vi till Eat n Park och vi vågade äntligen testa "fried pickle". Det kommer ju aldrig hända igen iaf. Servitrisen sa att det va gott... Men uuuuuh, så fruktansvärt äskligt haha. Amerikaner med deras saltgurka alltså.
 

Dropkick Murphys

Söndag 9/3 23:26


Jag blir lite ledsen när jag tänker på att jag kommer missa alla festivaler i Sverige i år, men det känns lite bättre när det kommer så många bra band hit. Igår drog jag och min tyska vän Carina på Dropkick Murphys konsert! Volbeat, Fall Out Boys, Mötley Crüe, Alice Cooper och massa andra bra band kommer också hit. Pittsburgh är tydligen en stad som många bra band spelar i.

Igår var det slutsålt, men de spelade på Stage American Eagle och Carinas värdmamma jobbar på American Eagle och fixade gratisbiljetter åt oss!! Dock hade jag gärna stått nere på golvet och röjt gärnet, men vi hade de absolut bästa VIP-platserna, hehehe. Det var riktigt grymt!






 

 
Under nästsista låten, Kiss Me I'm Shitfaced, så tog de upp ungefär varenda tjej där på scenen.
 


 
Sjukt kul kväll, sjukt bra spelning och vi träffade massa roliga människor. Nu taggar vi inför St Patricks Day nästa helg!

Lördag

Lördag 8/3 14:17


I onsdags var det "graduation" för Allies taekwondo. Hon gick från rött till rött/svart bälte
 
 
 
Igårkväll plockade jag upp Linda och vi drog till downtown och strosade runt. Vi testade att åka tunnelbanan som är gratis vissa delar, det gick inget vidare märkte vi när vi hamnade nånstans och inte visste vart vi skulle ta vägen, så vi tog nästa tåg tillbaka och tog bilen till nån typ fondue-restaurang och käkade lite efterrätt. Sååååå gott.
Jag har dessutom bestämt att det är vår nu. Converse på!
 
 
Nu har jag nyss kommit hem från andra gången av en kurs jag har börjat. Vi måste ju läsa 6 credits = 72 timmar för att fullfölja vårt utbytesprogram. Så jag har faktiskt börjat en sminkkurs med Linda. Ja, det är sant. Jag tänkte lära mig att sminka mig. Förhoppningsvis ser det inte ut som blåtiror om ett tag ;) Det dryga är att det är kl.09 på lördagar.... Alla som känner mig vet att jag gillar att sova på morgnarna, men det ska väl gå! Snart ska jag iväg och träffa ett gäng au pairer och hänga lite innan jag och Carina drar på Dropkick Murphys! Vi fick gratisbiljetter och jag är SÅ taggad!

Pittsburgh Panthers - North Carolina State

TIsdag 4/3 16:10
 
Igår drog vi ihop ett gäng och tittade på college-basket. Kul kul! Dock förlorade Pittsburgh och det blev en sen kväll så idag är jag rätt seg. Men vi kommer högst troligt gå på fler matcher. Finns biljetter för alla priser typ. $10 och uppåt. Lite roligt är det att Pittsburgh alltid förkortass till Pitt, hehehe. Let's go Pitt!

 
 
Förresten får jag se en jäkla massa konstiga djur här borta. Förutom alla pelikaner och andra fåglar och aligatorer i Florida så såg jag en skunk i vårt område i lördagskväll och idag mitt på dagen var det en prärievarg på vår gård, känns toppen! Alla tusentals rådjur kan jag leva med, men prärievarg, nej tack. Men men, it is what it is.

Stefanie, 21 år!

I lördags fyllde Stef 21 år så det firades! Att fylla 21 här kändes väl inte så coolt när man får dricka alkohol när man är typ 16 i Österrike, men väldigt kul hade vi iaf!

En sydkorean, en öserrikare, en tysk och en svensk blir en rätt bra fest



Delfin i Florida


Naples, Florida!

Måndag 3/3 09:50
 
Förra fredagen åkte jag och tjejerna till deras mormor och morfar som bor i Florida på vintrarna. Mamman och pappan åkte till Hawaii och killen stannade hemma. I onsdags kom vi hem igen. Det var jätteskönt och varmt! Typ 25 grader i skuggan varje dag. Vi hängde mest vid poolen och stranden.

Och här kommer ett gäng bilder

Typiskt amerikanskt flygplanssnacks. Nånting med ost och nötter...
 
Gick upp kl.07 för att titta på finalen mellan Kanada och Sverige. Lite dimmigt!
 
 
 
Utsikt från mormor och morfarns lägenhet
 
 
 
Till stranden kunde man åka en typ lång golfbil
 
Pelican Bay Beach
"Lazy river" vattnet va strömt där och folk bara lägger sig ner och flyter med
Delfiner kom flera gånger sjukt nära stranden
 
 
 
 
 
Vi åkte på en sightseeing båt och tittade på en massa svindyra hus
En av mina favoriter. När jag blir rik så...
 
Grias gillar också champagne
Delfin!
Pelikaner. Typ den coolaste fågeln jag har sett hehe
 
En delfin simmade med oss bredvid båten
 
 
I Florida finns det vilda aligatorer, toppen..
 
Barnen älskade min vattentäta kamera och tog cirka hur många bilder som helst i poolen
Ganska skönt i poolen ;)
 
 
Ett typ köpcentrum utomhus
 
 
 

 
 
 
 
Och så en fot mot strandbild såklart!