ETT ÅR I USA!

TISDAF 28 OKTOBER 22:50
 
Idag var det exakt ett år sed jag lämnade Sverige för ett års äventyr i USA! Men vad ni flesta redan vet blir det lite längre än ett år ändå, ett år räckte inte. Jag har gjort långt ifrån allt jag ville göra, jag ville ju resa massor! Men inte visste jag att det skulle vara så löjligt dyrt att resa här. Någon sa att det var billigt att flyga inrikes här och jag undrar vem fan det var (tror det var en gammal au pair så that makes no sense). Nu ska jag leva snålt och försöka spara en drös med pengar till min resemånad i slutet av april! Kanske försöka komma iväg på några weekend-resor också. Nu jobbar jag ju dock typ varje helg så ångrar att jag inte utnyttjade tiden mer i den förra familjen där jag hade varenda helg ledig. Men men, det är lätt att vara efterklok. Finns så många ställen att se, men så lite tid.
 
Ett gäng random bilder från året
 
 

Central Park och Lucia-övning

MÅNDAG 13:44


Med jobb både fredag och lördagkväll blev det en lugn helg. I lördagskväll fick jag åka med dem till en Halloweenfest på deras gamla skola på Staten Island, det var lite kul att se alla utklädda barn och de flesta föräldrar klädde också ut sig, men det blev lite långtråkigt. På dagen mötte jag upp en ny svensk au pair, Moa, som bor bara några gator bort ifrån mig. Vi åkte till köpcentret och shoppade lite. Jag hade ju planerat att vara med på Lucia i år och hon ville hänga på, så igår åkte vi in till Manhattan och tog först en promenad i Central Park, denna gången var det bättre väder ;)



Upper East Side

Sen vid 15:30 letade vi upp Svenska Kyrkan

Efter 1,5 timmes övning, med flera sånger jag aldrig har hört förut haha, var det matdags vilket vi inte hade hunnit med på hela dagen. Vi gick ner på 5th avenue tills vi hittade nåt.


The New York Public Library

Vi hittade nån slags asiatisk mataffär där vi köpte en varsin sub och gick till Bryant Park och åt.


Sen promenerade vi vidare till Times Square för att ta tunnelbanan till Sockerbit! Hihihi :)


Vi köpte lite godis på Sockerbit och gick till Washington Square Park, sen till Broadway där vi gick tillbaka uppåt mot Penn Station för att ta tåget hem.
 
Bra söndag helt enkelt!
 
Idag är dock en mindre kul dag, jag är hemma med sjuka barn och får jobba hela dagen. Inte så hårt jobb dock när de mest bara tar det lugnt. Men det blir en lång dag för mig idag.
 
Men jag laddar inför Halloween till helgen! Jag hittade en kostym i lördags och jag ska vara Duffwoman! Ni måste nog kolla på Simpsons för att förstå vem det är, det är egentligen bara en Duffman men det fanns Duffwoman-kostymer så det kör jag på! Och på lördag ska Timbuktu spela på en bar på Mannhattan! Så jag och några svenska tjejer (jag kanske får med mig nån tysk också) ska nog dit!

Central Park

TORSDAG 13:30


Igår var jag ledig och kände inte för att hänga hemma hela dagen. Alla andra au pairer jobbar ju alla vardagar så jag drog in till ett regningt Manhattan och norra Central Park där jag inte hade varit än.

Dock började jag med ett tråkigt bankärrende på pnc (som inte finns på Long Island), sen ner till den svenska godisaffären ;)
Halloween närmar sig! En vecka kvar!


och sedan hela vägen upp till norra Central Park.

Uptown

Ungefär här började det spöregna och jag började jakten på ett ställe att köpa ett paraply på haha

Upper East Side ;)


Jag åt lunch/middag på Chipotle (världens bästa snabbmatsställe!) och höll mig varm på ett antal Starbucks och kom sedan på att "Central Perk" caféet från tv-serien Vänner hade öppnat för en månad här. Jag googlade upp det och var inte säker på om det fortfarande var öppet, men jag åkte till adressen i downtwon, men det hade tyvärr stängt för gott.


Chinatown

Och så lyckades jag få en ledig dag att passera.

Utgång i city!

Efter jag kom hem från The Color Run fick jag hoppa raka vägen in i duschen och skrubba bort all färg, vilket inte var hur enkelt som helst, för att sedan göra mig iordning och möta upp några kompisar från Connecticut på brunch i en rooftop bar på Gansevoort Hotel.


Redo och väntar på tåget!
Tyska Kerstin, svenska Jenny och isländska Harpa. Kerstins år slutar nu i veckan så det var hennes sista helg här vilket är tråkigt. Men hon åker iväg på sin resemånad och kommer tillbaka för en sista helg i NY innan hon åker hem till Tyskland igen.
 

Jag och Kerstin. Vet inte varför bilder hamnar på sne såhär och jag vet inte hur jag ändrar det...


Kerstin, Harpa, jag

Empire State Building såklaaaart!


Mellan brunchen och tills vi skulle till Empire Hotel hade vi lite tid att döda. Vi tänkte åka med en limo men det blev ändrade planer så vi åt pizza och sen gick vi till en koreansk bar.

Sen fortsatte festen på Empire där jag inte tog några bilder och sen vidare till ett ställe som heter Suite som jag aldrig har varit på förut.


Hittade svensk cider på det stället i alla fall, så det var ett bra ställe haha.
 
 
Det blev en lång dag för mig. Klubbarna stänger ju kl.04 och jag missade 04:05-tåget så fick bli 04:55 så jag var hemma runt halv 6 imorse och gick ju upp 7 för The Color Run ;) Kul dag i alla fall!

The Color Run

SÖNDAG 15:51

Igårmorse samlade vi ihop ett gäng på fem tjejer och drog till The Color Run i Brooklyn. Det var sjukt kul och en riktig lyckokick! 5km löptävling där de kastar färg på oss efter vägen. Liknade Festival or Colors som jag var på i Pittsburgh i våras. http://melenmaria.blogg.se/2014/april/festival-of-colors.html


Nyfunnen tysk vän Sarina och jag innan start


Massa folk!


Ett taggat gäng!

Precis innan starten


Efter första färgduschen insåg vi att man kanske skulle hållt munnen stängd. Det smakade inget vidare haha



Jag, Sarina och Imke i mål! Jag hade tidtagning igång men jag glömde stänga av den i mål, tror det tog oss typ 40-45 min med lite häng på färgstationerna.

Efteråt var det lite musik och mera färgkastning på varandra.

Marlies och Cornelia från Österrike


Tyskarna och jag var glada!

Sarina tog av sitt pannband....
 
I torsdagskväll anmälde vi oss lite spontant till detta och jag så glad att vi gjorde det! Så himla kul, det var som att ta ett lyckopiller.
 
 

Kära Pittsburgh

Så var jag hemma från en veckas semester i gamla Pittsburgh. Bodde hos Keenan som jag nu kan kalla min pojkvän hela veckan och hade det hur bra som helst :))

Jag kom dit på lördagseftermiddagen efter en lång bussresa och vi hängde mest bara hemma tills måndagen då vi åkte ut till hans stuga ca en timme ifrån Pittsburgh till onsdagen. Riktigt mysigt, väldigt tyst och ingen mottagning på mobilen.

Blev några öl i gungstolarna på terassen ;)
 
 
Det var väl en ganska lat semester och vi hängde mest hemma och kollade på en massa filmer och myste efter att inte ha sett varandra på två månader. Bland annat fick jag honom att kolla igenom hela serien Welcome To Sweden ;) Vi tog oss ut ibland och åt middag, gick på bio och på torsdagskvällen åkte vi till några av hans vänner jag hade träffat några gånger innan jag flyttade som hade fest, sen till en lokal liten krog och sen hem och vi var vakna och kollade på film med hans rumskompis till typ 6 på morgonen.
 

På fredagskvällen var det fright night på Kennywood kl.19-01 så jag drog med mig Julia och vi träffade även Linda och hennes pojkvän där. Det var typ fejkdimma överallt och en massa utspökade skådisar som skrämdes hela tiden, lite som att vara på hotel Gasten på Liseberg.

Sista timmen innan de stängde = BÄST

Selfie!


På lördagen åkte jag hem till Julia för att göra sånt vi brukade göra innan jag flyttade, t.ex. hängmattshäng utanför Carniege Mellon University :) Dock så tog ju alla som vi kände där examen i våras.


Vi tänkte laga svensk tacos också, men det blev en subway i hängmattan istället, sen kollade vi på Björnbröder 2 innan vi gjorde oss i ordning för utgång på Jimmy D's på South Side.
 

Julia fick hicka och skulle dricka vatten upp och ned haha

Den tog slut haha (nej vi drack inte allt!)


Julia var ensam hemma så vi förade lite där, men vår skjuts körde ihop sig och vi hade ju druckit så kunde inte köra, så vi ringde efter en taxi två gånger som inte kom. Som tur var så var Keenan på väg och skulle möta upp oss på South Side så han kunde plocka upp oss.

Väl på Jimmy D's mötte vi upp bland annat min saknade tysk Madlen!!

Jag som brunett haha



Några av partygänget

Antar att jag är van med att klubbarna stänger kl.04 här för denna kväll kändes väldigt kort när det stängde kl.02. Men det var verkligen sååå himla kul! Riktigt härligt att träffa mina Pittsburghare igen <3 .
 
Och så på söndagseftermiddagen var jag tvungen att hoppa på bussen hem igen fast jag verkligen inte ville lämna efter en vecka som gick alldeles för fort! Nu är jag tillbaka till vardagen och längtar efter nästa gång jag kan träffa de här underbara människorna.

Lucia ;)


Idag har jag anmält mig till att vara med i ett luciatåg i New York! 26e oktober ska vi ses första gången sen öva varje söndag fram tills Lucia. Jag har hört från några au pairer som gjort detta förut och dom säger att det är jättekul, så det här ska bli spännande! Ska bli kul att träffa och lära känna några svenskar också, känner faktiskt inte alls många svenskar här än. Jag har nog inte varit med i ett luciatåg sen högstadiet förresten.