Lördag

Lördag 25/1, 15:47

Lite bilder från senaste...

Jag och Linda åt förrätt och efterrätt i veckan på Eat n Park hehe. Bara lite hungirga och sugna på nåt gott ;)
 
I tisdags hade jag ett au pair-möte och vi åkte skridskor. Det var typ -15 grader ute så det va rätt tomt. Det har varit lite kallt på senaste igen. Två timmars försening i skolan både i onsdags och i fredags. (Jag förstår dock inte varför de ska börja skolan två timmar senare för att det är kallt, men men.)
 
Woody kände för att chilla lite i trappan...


Snart alla hjärtans dag och här firas allt ordentligt!
 
 
Igår blev det pizza, film och hängkväll med Linda och två nyfunna amerkanska vänner. Väldigt kul att lära känna några amerikaner också och inte bara au pairer.
Idag har jag inga planer än och imorgon ska jag följa med på ett möte med en annan au pair-grupp. I den gruppen är alla au pairer som bor nära mig med i, så jag förstår verkligen inte varför inte jag är med i den. Alla au pairer i min grupp bor på andra sidan Pittsburgh, typ 45 min ifrån mig. En fråga som inte ens Cultural Care har svar på tyvärr. Men tjejerna i min grupp är dock väldigt roliga, så det känns ändå bra :)

Wildwood Highlands Snow Tubing


Helgen

 Måndag 20/1 12.43
 
Den här helgen har jag spenderat mest med kompisar. Vi hyrde några filmer och gick på en hel del bio. Så under den här helgen har jag sett The Heat, Curse Of Chucky, Rudge Match, Ride Along, Devils Due och en film om Martin Luther King. Så mycket film denna helg!

Fruktansvärt god oreo-glass på ett favoritställe Eat n Park


 
Tre matcher bowling med Linda slutade 2-1 till henne
 
Igår mötte jag upp ett gäng au pairer och åkte en såndär ring ;) Snow tubing. Det var riktigt roligt och jag kommer absolut göra det igen innan vintern är över. Lift uppför och det gick fort nedför.
 
Och den sista bion igårkväll sen mat på T.G.I Fridays, riktigt gott!
 
 
Vi åkte även och spelade Laster Tag i fredags! Hur kul som helst!
Så laser tag, bowling, filmkväll, mat, bio och snow tubing är det jag hunnit med denna helg.
 
Idag är det Martin Luther King day så barnen är lediga och hemma hela dagen. Imorgon blir det vardag igen.

Club Zoo

09:41 14/1 tisdag
 
Bland dom jag lärt känna här är jag nästan den enda som är över 21. Men vi hittade en "under 21-klubb" som vi testade i lördags. Det var ett konstigt ställe med konstiga ungdomar. Hur doropean stylm klädde sig och hur dom dansade, de verkade tro att de var med i en hiphop-musikvideo... Men vi hade ganska kul ändå! Vi dansade european style, så amerikanerna kanske tyckte vi är konstiga.

Svenska Linda och tyska Anne, som nyss flyttat till samma område som jag bor i.

Seven Springs

Lokal tid: 15.30 tisadg 7/1

I lördags följde jag med pappan och två av barnen i familjen till ett skidställe, Seven Springs, som ligger ca en timme härifrån. För att bara ligga en timme bort är det ett väldigt bra ställe! Ungefär som Säfsen fast lite större. Helt perfekt skidväder! Lagom kallt, ingen vind och soligt. Jag hyrde en snowboard och det va riktigt kul att få åka lite igen :D

Släktingar till familjens stuga. Jag antar att det liksom är flera stugor i en dock...
 
Resten av helgen spenderades ungefär som alla vanliga helger. Mat, köpcentrum, bio osv med kompisar. Förutom i söndags då Harper fyllde 13. Då kom några släktingar över och vi firade med tårta.
 
Idag är det så kallt ute så skolorna ställdes in. Ca -20 grader. Så vi har varit hemma och inomhus hela dagen och barnen har haft kompisar över, så fullt hus har det varit! Jag tycker det är lite kul att skolor och vissa affärer stänger när det är för kallt. Jag vet inte vad som krävs för att dom ska stängas i Sverige, men jag antar inte -20 grader i alla fall ;)

En väderuppdatering om Pittsburgh

Lokal tid 22:40 torsdag 2/1
 
Just nu är det -14 grader ute! Imorgon blir det sviiinkallt! -18 grader på förmiddagen! Så barnens skolor börjar två timmar senare vilket innebär sovmorgon!! Hehe. Värre än hemma i Sverige här nu ;) På tisdag står det just nu att det ska bli -26 på yr.no! Det hoppas jag verkligen inte är rätt!!! Till och med värre än Gällivare! Till och med lite värre än Svalbard! Vädret är verkligen upp och ner här. Det kan ofta gå från flera plusgrader till flera minusgrader på ett dygn. Men just nu känns det ju inte som att Pittsburgh ligger i samma höjd som Barcelona direkt...
 
Det började snöa en massa idag.
Skakar av sig snön
Väntar på skolbussen
 
 

Gott nytt år!

Lokal tid: 22:32 torsdag 2/1
 
I fredagskväll tog jag nattbussen till New York City där jag var framme på lördagsmorgonen. Sen åkte jag vidare till New Jersey för att hälsa på Emma. Otroligt kul att träffa henne igen! Det var typ ett halvår sen senast, när vi åkte till Cypern.
 
Min mobil flippade sönder totalt på nyår, så jag fick fabriksåterställa den och alla bilder jag tog med den försvann. Men jag tog några med min kamera också.
 
I måndags åkte vi in till New York och gick bland annat till en SVENSK GODISAFFÄR "Sockerbit"! Godiset här i USA smakar typ konserveringsmedel, inte alls gott! Och jag som är sån godisgris älskade det här stället! Men otroligt dyrt var det. 28$ för en Paradis-ask tex. Jag köpte iaf lite lösgodis. Jag lovar att det inte va jättemycket, men 15$ kostade det, men det var det värt! Allt godis jag fått på posten från Sverige är slut för ett tag sen ;)
 
 
 
Vi vandrade runt lite i NYC. Bland annat till Times Square och kollade läget dagen innan nyår.
 
In på M&M-affären!
 
 
 
Den stora julgranen vid Rockefeller Center
 
 
 
 
 
 
 
Och så nyårsafton!
Vi begav oss ganska tidigt in mot New York och Times Square, men det var redan otroligt mycket folk där!
 
Tolvslaget! "Bollen" va väl inte jättecoolt och på bilderna syns den inte ens pga allt ljus och alla raketer.
 
 
 
Och direkt efter tolvslaget rusade alla iväg på en gång!
 
 
Där har vi min nyårsafton! Kallt och en jäkla massa folk, men häftigt var det! Det var kul att göra det en gång, men jag gör nog aldrig om det. Den långa väntan i kylan va inte kul. Att hyra en lägenhet eller hotellrum med utsikt över times square skulle funka! Då kan man va inne i värmen, se allt, kunna gå på toa osv haha. Men då behöver jag tjäna lite mer pengar först..
 
Gott nytt år!