Vårt område

Kom på att jag hade lite bilder på hur det ser ut i området vi bor i nu. De är från i somras, nu är träden inte gröna längre.
 
 

Det mörka tegelhuset där framme bor vi i.
 

Det här! I den högra porten.

Bilder från balkongen
 
På andra sidan gatan finns en park jag inte har hunnit utforskat än.
 
Imorgon är det Halloween vilket är väldigt stort här! Vi ska först mötas upp hemma hos Ashley och Zach, Julia kommer också, sen ska vi nog gå ut i South Side (ett av de populäraste barområdet i Pittsburgh). Förra året spenderade jag Halloween i en bil så jag är förvantansfull för mitt första "amerikanska halloween" och tror vi kommer ha riktigt kul! :D

IKEA (igen)

I måndags efter skolan åkte jag och mötte upp Julia på Ikea för att köpa svenskt godis hehe. Dom har Ikeas egna julmust som är helt okej när man bor i USA, daim, marabou och dom har börjat med lite lite lösgodis. Dock inte har dom inte alla mina favoriter och kostar typ dubbelt så mycket som i Sverige, men det är helt klart värt det. Fick med mig lite prydnadssaker till lägenheten och en massa filtar inför vintern också.
 
Vi var vrålhungriga båda två, så svenska köttbullar fick det bli!
 
Utsikten efter man kommer ut ur en tunnel är helt okej.
 
Jag missade min avfart så tänkte köra en annan väg hem, då hamnade jag i North Shore och såg hur fin staden såg ut så var tvungen att stanna en liten stund :) Det är ett jättefint område tycker jag, med parker, resturanger och grym utsikt.
 
 
Fint höstväder kan vi ha ibland!

Pittsburgh Steelers - Arizona Cardinals

Äntligen så kom dagen då jag gick på min första amerikanska fotbollsmatch!
 
Den alltid lika fina vyn över downtown!
 
Keenans kompis Zach har säsongbiljetter men kunde inte gå igår, så Keenan köpte dom av honom så jag kunde få gå på min första match :) Keenan brukade spela amerikansk fotboll så han älskar det.
 
 
Superbra platser! Femte raden! (Det är ruskigt dyrt med biljetter)
Det var lite småkallt så jag är glad att jag klädde på mig ordentligt med varma skor, vinterjacka, vantar och halsduk så jag frös inte så mycket alls. Keenan däremot klarar kyla bättre än mig, trots att det är jag som är ifrån Sverige ;) Det var kanske 10-15 grader, men man sitter ju bara still.
 
Det regnade en liten stund och var mestadels molnigt och kallt, men solen tittade fram en stund och värmde riktigt skönt. Typiskt höstväder.
 
Steelers vann med 25-13. Steelers gjorde två touch downs och Cardinals en. Det finns så mycket regler och poäng att få i amerikansk fotboll, men jag tror jag börjar ha koll nu. Man får 6 poäng för en touch down i alla fall.
 

Lördag

Lördagen var en mysig dag! Jag gjorde hemmagjord pizza lagom till när Keenan kom hem från jobbet och på kvällen åkte vi till våra kompisar Mike och Patty som har en jacuzzi! Våra gamla roomies Gerry och Jessica har precis flyttat till huset bredvid, så dom var också där. Först grillade vi smore's, sen hoppade vi in och kollade på hockey (ja, dom har en tv utomhus haha). Det var första riktigt kalla kvällen här, nästan 0-gradigt, men vi hade ca 40 grader i poolen :)
 

 
 
 
Förra helgen bakade jag blåbärsmuffins som flöt ihop till en stor muffin, men dom smakade gott! Bakade faktiskt kanelbullar för nån vecka sen också ;)
 
 

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens

Eftersom jag är student nu kan jag köpa hockeybiljetter för 35 dollar (ca 280 kr). Man får slåss lite om dom online samma dag som matchen är, så har man tur kan man få jättebra platser. Igår fick Julia och jag platser längst upp, men man såg bra ändå.
 
 
Fina downtown Pittsburgh!
 
 
Det var första hemmamatchen för säsongen, men Penguins förlorade. Jag insåg att jag har varit på fem av deras matcher och dom har förlorat varenda en av dom. Jag betyder nog otur för dom... Men det var jättekul att få gå på hockey igen! 
 

Ett år!

Keenan och jag träffades i juli förra året, men 11 oktober blev vi ett par på riktigt. Nu har det gått ett helt år och efter att ha varit tvugna att ha distansförhållande den mesta tiden känns det så bra att vi äntligen får se varandra varje dag :)
 
 
 
Att åka till Cedar Point förra helgen va en liten tjuvstart på ettårsfirandet och igår mötte vi upp Ashley och Zach för lunch/middag på The Cheesecake Factory med förrät, huvudrätt och efterrätt (världens bästa cheesecake) + rester. Om man inte äter upp allt på resturanger i USA får man ta med sig resten hem vilket jag tycker är asbra! Jag funderade på varför det inte är så i Sverige, men sen kom jag på att portionerna ofta är mycket större här. Igårkväll myste vi bara här hemma framför TV'n och i fredagskväll kom Julia över på filmkväll. Så det har varit en mysig och lugn helg.
 
 
Imorse åkte Keenan och handlade medan jag fortfarande sov. Han kom hem med blommor, god frukost med donuts, bagels och massa gott, sen lagade han jättegod middag åt oss.
 
 
Söndag är "football Sunday" och eftersom vi hade firat ganska mycket redan så fick han kolla på det och jag åkte till Ross Park Mall och shoppade lite. Svenska hockeyspelaren Hörnqvist har blivit väldigt populär här så jag hittade en t-shirt med hans namn och nummer på som jag köpte.
 
 
Den här veckan är midterm-vecka! Vilket innebär att vi är i mitten av terminen och har prov i alla ämnen om vad vi har lärt oss hittills. Jag tror jag har koll på det mesta så det kommer nog gå bra :)

Cedar Point, Ohio!

Igår fick jag ÄNTLIGEN åka till Cedar Point som jag har velat i flera år! En nöjespark i Ohio, ca 3 timmar ifrån Pittsburgh.
 
VI åkte tidigt på morgon och åt McDonalds-frukost.
 

Det var skjutning på en skola nånstans runt Seattle (tror jag) för några dagar sen och flera dog, så det var halvhissade flaggor överallt igår.


Halloween-tema i hela parken!


Den här var helt galen! Man sköts iväg som en kanon, 0-190km/h på FYRA sekunder! Sen rakt upp och rakt ner.


Det ligger jättefint precis vid Lake Erie, en av de fem stora sjöarna


Några pumpor ;)


Keenan och jag :)

Han spelade bara en gång och vann första pris!

 
Riktigt lyckad dag! Vi hade hur kul som helst, som barn på julafton ;)
Idag och imorgon är jag ledig från skolan, det är vårt höstlov haha.